Doek van zonnescherm rechthangen (armen afstellen)

Dobbelsteen

  • #1


Mijn zonnescherm, d.w.z. de voorlijst, hangt bij (volledige) uitval niet waterpas. Ik wil dit fatsoeneren door de armen af te stellen. Ik weet echter niet hoe dit moet bij mijn zonnescherm en had wel een vermoeden.
Er zit 1 inbus en 1 bout waar ik aan kan draaien (zie foto) waar de arm mee vastzit in de bak.
De inbus heb ik eerst geprobeerd. Die krijg ik los en eruit, maar dan is er verder geen beweging.
De bout heb ik zo´n 4 cm eruit weten te draaien, maar ik kreeg geen beweging in de arm. Toen heb ik deze bout terug gedraaid naar zijn oorspronkelijke stand (vast). Echter, dit lukt niet. Op zo´n anderhalve cm blijft ie nu gewoon rond draaien zonder verder te kunnen.

Kan iemand mij helpen met het rechthangen van de armen?

PS. ik zag een ander type scherm met foto over dit onderwerp. Ik zie echter niet (of snap niet) de gelijkenis en vandaar deze nieuwe post.

ALvast bedankt.

Gr,
Alexander
 

Kluske

  • #2
Hallo, Alexander.
Probeer de bout met de zeskantekop terug te krijgen dit is namelijk het scharnierpunt van je arm, indien deze los gaat springt je arm van de schaal af met alle gevolgen van dien.
Doe het scherm zover dicht zodat je er met je hand en een sleutel bij de bout kunt komen. Probeer nu de bout weer vast te draaien ,lukt dit zoniet laat dan een ander persoon de arm bij het middelste scharnier punt de arm en beetje bewegen, zo zal de bout weer op zijn plek gaan.

Draai de inbusbout die in het zicht is los en neem hem helemaal weg. Nu zie je in het gat weer een inbusbout, deze bout is de bout waarmee je de hoogte van je scherm mee afsteld. Plaats nadien wel weer de eerst verwijderde inbusbout terug, dit is namelijk een borging.
 

Dobbelsteen

  • #3
Hallo,

Vandaag geprobeerd. Vakantie en regen kwamen ertussen :D
Ik heb de eerste inbus verwijderd en als je goed kijkt zie je de (grotere maat) inbus zitten. Het stellen in hoogte is dan een fluitje van een cent.

Dank je wel voor de goede aanwijzing!

PS. de zeskantekop moet ik nog proberen met hulp van een 2e persoon.


Groeten,
Alexander
 

Kluske

  • #4
Hoi Alexander,
fijn dat het gelukt is en dat je nog even de tijd hebt genomen dit te melden.
Het is altijd leuk om te weten dat het advies dat gegeven word ook het nodige effect heeft gehad. Nog veel plezier en heel veel zon gewenst. gr Menno.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu