Dikte waterleiding door tuin naar garage

Klusservanhier

 • #1
Goedendag,
Wij gaan een waterleiding maken van de woning naar de garage. We kunnen niet starten in de meterkast, maar alleen vanaf de badkamer naar buiten. De dikte van de buizen is daar 16 mm.

Loont het om dan vervolgens 25 mm tyleenslangen door de tuin naar de garage te leggen? Het doel is o.a. om het gras te sproeien, dus een goede druk is gewenst.

Of zal de druk bij 16 mm tyleenslangen gelijk zijn omdat er eerder al een 16 mm slang in het huis gebruikt is waar we de aftakking vandaan halen...?

De lengte van de waterleiding van huis naar tappunt in de tuin is rond de 35-40 meter.

Hopelijk kan iemand hier een zinnig antwoord op geven hoe het zit met stroming en druk :)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jackd

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De gulden middenweg: 20mm
   

  Roykes

  • #3
  Aangezien je druk in de badkamer al sterk verminderd is t.o.v de meterkast, waarna je ook nog eens 35meter tyleen eraan gaat knopen gaat dit niet werken. je zal te weinig druk overhouden waardoor je sproeier het niet zullen doen.

  Een betere optie zou zijn om een puls te laten slaan met daarop een pomp.
   

  Marcn88

  • #4
  Als u al op die 16mm gaat aankoppelen de tyleenleiding 25mm nemen dit om zo veel mogelijk drukval in de leiding te voorkomen, maar reken niet op een dikke straal en al helemaal niet als er ook al water wordgebruikt in de badkamer :mrgreen: :mrgreen:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu