Diepte fundering binnenzijde.

Hebeentuin

  • #1
Hoi,

Ik wilde proberen te achterhalen hoe onze fundering aan de binnenzijde er uit ziet. Ook kijken of de voorzetwanden op de betonvloer gebouwd zijn of anders, i.v.m. sloop later. De vloer is dicht gestort dus de enige toegang is een soort put waar de hoofdkraan van het waterbedrijf binnenkomt.

Het valt mij op dat de gemetselde muurtjes die je op de foto ziet minstens twee keer zo diep zijn dan de fundering die ik aan de buitenzijde van de woning zie. Ik heb met een schepje even gegraven maar de onderkant nog niet eens tegen gekomen. Die muurtjes zijn denk ik later geplaatst.

Weten jullie misschien waarom dit zo is? Kijk ik misschien tegen een oude versteviging van de fundering aan? Of is dit standaard bij zo' aansluiting?

IMG_20230416_111534.jpg 16816374083839124811578058457285.jpg
 
Laatst bewerkt:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou in ieder geval je watermeter vrij maken van zand. Het lijkt wel alsof je deze zelf hebt volgestort.

De put is zo diep dat de waterleiding onder de vorstgrens ligt. Ik kan me niet voorstellen dat je fundering minder diep is.
 

Hebeentuin

  • #3
Jawel, de fundering is 4 stenen hoog.

Ik zal er even een vegertje over halen. Ik heb er trouwens niets ingestort, het is zoals ik het heb gekocht. Ik heb er juist anderhalve emmer zand uit gehaald.

Ik bedenk mij net of het een aparte fundering kan zijn voor de vroegere balken vloer. Kan dat? Misschien is het toch orgineel want recht zie je kzs dat waarschijnlijk in de jaren 80 bij de laatste renovatie is geplaatst. En het gemetselde muurtjes lijkt verder te lopen dan enkel rondom de waterleiding.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu