Dichten van gaten van voormalig rookkanaal

DanielB

  • #1
Ik heb afgelopen jaar een aanzienlijke verbouwing in de huiskamer uitgevoerd, waarbij dus ook de (voormalige) openhaard er aan moest geloven. Gelukkig blijven grote jongens altijd kinderen en veel plezier beleefd aan het slopen met hamer, beitel en natuurlijk een breekboor.

Het rookkanaal hebben we echter nog niet helemaal verwijderd op dit moment, omdat we 1) nog geen goed idee/beeld hebben hoe we het kunnen dichten en 2) muizen gebruik maken van de holle ruimtes als een soort 'highway' over het hele blok. Voor laatstgenoemde probleem hebben we al de nodige diervriendelijke oplossing getroffen i.s.m. een ongediertebestrijder, maar het ultieme doel blijft natuurlijk om het dicht te maken. Ik had wel een topic gevonden, maar sterk in twijfel of dat goed toepasbaar is in mijn geval.

In mijn geval is het gat gemaakt in een kanaalplaat en lijkt het mij dat ik dan 2 reparaties (4x zelfs, 2 verdiepingen...) moet uitvoeren: 1 voor de bovenkant van de plaat, 1 voor de onderkant van de plaat. Het compleet dichtstorten van het gaat is geen optie i.v.m. het nut van de kanalen in de plaat. Echter denk ik dat de manier door Frank beschreven voor een veel dunnere kanaalplaat of andere soort betonplaat werkbaar is, maar hier helaas niet kan worden toegepast.

Ik zat zelf te denken om parallel gaten te boren in het beton van de kanaalplaat (als ik er uberhaupt goed bij kan komen), daar het betonijzer in te schuiven en dan hetzelfde te doen als wat Frank beschrijft met de stempel/betonplex/multiplex. Heeft iemand ervaring met het op deze wijze dichtmaken van dergelijke gaten, en hoe draagbaar is het na de reparatie?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Plaats even wat foto's zodat we de actuele situatie kunnen bekijken. Elke situatie is verschillend en refereren naar een oud topic maakt het verhaal er niet leesbaarder op.
 

DanielB

  • #3
Ik kan helaas alleen een foto maken nu van het gat zelf met de pijp er doorheen vanaf de benedenverdieping - maar dat is ook niet echt supergedetaileerd helaas, de rest zit netjes afgewerkt met een koof nog op dit moment. Het gaat in ieder geval om een gat gemaakt in een reguliere betonnen kanaalplaat. :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu