Gat van kachelpijp in nehobo tussenvloer dichten

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
De titel gaat over het dichten van het gat. Het topic wat je noemt over het weghalen van de pijp. Wat is precies je vraag?
 
  • Like
Waarderingen: aditya

aditya

  • #3
Oh je hebt gelijk, ik refereerde onbewust aan een antwoord op dat topic, dank voor de aanscherping!

MIjn specifieke vraag is, zou het volgende ook werken om het gat te dichten voor een nehobo vloer:


----------------


Ik heb het dichtmaken als volgt opgelost.
In de betonplaat van de verdiepingsvloer zaten holle ruimtes, in deze holle ruimtes heb ik een aantal staven betonijzer gemanoeuvreerd van 6 mm dik. Beetje buigen tijdens het invoeren en weer terugschuiven in het tegenoverliggende gat. Hierop een stukje betongaas gelegd en de staven en gaas met draad aan elkaar verbonden.

Vervolgens heb ik uit een plaat betonplex van 10 mm een cirkel gezaagd die precies in het gat paste. Die cirkel heb ik op een grotere plaat multiplex vastgezet. Die plaat heb ik met een stempel vanaf de vloer in/tegen het gat geplaatst en er beton op gestort.

Niet helemaal vol storten, je kan beter achteraf met wat specie de vloer vlak aansmeren. Na een dag kan je de stempel verwijderen en de boel verder laten drogen. Je hebt daarna een verdiept rond gat in het plafond dat je met roodband kan aansmeren.
Succes ermee!

-------------------
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat kan wel. Duw in de gaten van de vloer een prop steenwol (15 cm doorduwen), zodat het beton niet wegloopt en er niet teveel gewicht bij komt. Onderin het gat (2 cm van de onderkant) wat wapening.
 
  • Like
Waarderingen: aditya

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu