Diameter sanitaire aansluiting

DarkAngel17968

  • #1
Bestaat er een standaard diameter voor sanitaire aansluitingen? Maw, gebruik ik diameter 16 of 20 mm alupex leidingen om een douche of badkraan aan te sluiten?
 

DarkAngel17968

  • #2
Nu zijn bad en douche aangesloten met leidingen buitendiameter 16 mm. Door de ligging van ons huis (oa volgens de watermaatschappij)...zit er standaard al niet zoveel druk op het water.
Bij renovatie van de badkamer had ik gedacht om de bestaande toevoer van 16 mm te vervangen door 20 mm om zo wat meer druk te bekomen aan de kraan. Warm water wordt geproduceerd met doorstroomtoestel, alles aangesloten met leidingen buitendiameter 16 mm. Iemand enig idee of het verschil zou maken als ik de leiding na de ketel vervang?
 

Xr8

  • #3
Als je de koudwaterleiding diameter vergroot dan krijg je in de regel wel wat meer water, mits waterleiding het kan leveren. Normaliter is 16mm in normale situaties genoeg.

Voor warmwater leidingen moet je je realiseren als je deze vergroot de wachttijd en het waterverlies groter worden. In sommige situaties wordt daar tegenwoordig als 14mm voor gebruikt, om de wachttijd te verkorten en daarbij aan de gestelde eisen te kunnen voldoen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu