Deuropening maken - stutten van de benedenverdieping bij werk boven

Luukw

  • #1
Beste Klussers,

Wij zijn ons huis aan het verbouwen terwijl we er wonen. Het betreft een jaren 30 woning met houten vloeren. Nu willen wij onze oude badkamer op middenverdieping bij de slaapkamer trekken om zo een inloopkast te creëren. De constructeur gaf destijds aan dat dit niet zo spannend is en ik daar gewoon een baksteenlatei in kan leggen.

Ik wil dat dit weekend gaan doen dus ik heb wat advies ingewonnen bij kennissen die dit regelmatig doen (ook als werk) en die gaven aan dat ik niet alleen de middenverdieping moet stutten maar ook de benedenverdieping en kelder. Daar komt het probleem. Op onze benedenverdieping wonen we momenteel en zit een spanplafond, daar kan ik dus niet stutten.

Iemand tips hoe dit op te lossen?
Op deze muur liggen dus de balken van de zolder, op deze vloer rust ook het spant van het dak. Het zou gaan om een deuropening van 85cm. Hierboven liggen 2 van de 4 balken waar het spant op rust (balk 2&3)

Bedankt voor jullie advies!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dus om boven te breken moet je beneden gaan stutten? Lijkt mij onlogisch, tenzij er enorme puntlasten komen op kritische plaatsen. Dat kunnen wij natuurlijk nooit beoordelen.
 

Luukw

  • #3
Bedankt voor je reactie! Dat leek mijzelf dus ook. Het plan is in principe om de balken van de zoldervloer te stutten op 2 balken die ik loodrecht op de balkenlaag van de middenverdieping plaats zodat ik de last goed verdeel. Dan lijkt mij dat die puntlasten niet voorkomen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu