Deuren douchecabine los

Switch

 • #1
Ik heb een huis gekocht met een 25 jaar oude badkamer die opzich voldoet. Het enige mankement op dit moment is dat de douche deuren van de douchecabine stroef en soms helemaal niet heen en weer gaan.

Nou heb ik vermoedelijk de oorzaak van het probleem gevonden: De schroeven die de deur vasthouden aan vermoedelijk wieltjes zitten erg los.

Je zou zeggen dat dit een vrij gemakkelijk te verhelpen probleem zou zijn, namelijk de schroeven aandraaien en klaar. Helaas bleek het niet zo simpel als het lijkt. De schroef zelf is door een handig gaatje bereikbaar maar bij draaien is of hetgeen waar het in vast moet grijpen vergaan, verplaatst of draait vrij rond. De schroeven draaien namelijk helaas dol.

Nu is mijn vraag: weet iemand hoe dit systeem oorspronkelijk bedoeld is en is dit te repareren of ben ik beter af de 25 jaar oude cabine die verder prima in orde is te vervangen?

Dit laatste lijkt me zonde.

Bijgevoegd wat afbeeldingen ter illustratie.
20200821_173358.jpg
20200821_173334.jpg
20200821_173303.jpg
20200821_173415.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Kan je er een wieltje uithalen?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Hoogst waarschijnlijk zijn de wieltjes versleten of de lagertjes die er in zitten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu