Deurbel vervangen - Welke combinatie ik probeer, doet het niet of permanent

Deurbelklusser

  • #1
Hallo allemaal. Ik wil een bedrade deurbrl met melodie (foto bel bevestigd aan muur) vervangen voor een klassieke ring bel (foto losse bel) uit de wand komen 4 kabels die op de oude bel als tood/rood, blaauw en blaauw zijn bevestigd zoals op de foto is te zien. De nieuwe bel heeft maar 2 aansluitingen. Welke combinatie ik ook probeer, de bel doet het of niet, of hij rinkelt permanent. Weet iemand hoe ik de nieuwe bel juist aan kan sluiten?

F43755A6-6E47-4E43-87DA-CA604D1C9650.jpeg A622BDFD-BE85-48DF-A341-A5E0155284FE.jpeg
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Die twee draden die we op de tweede foto zien, moeten waarschijnlijk met elkaar worden verbonden. Vaak gaat vanuit de bel een leiding naar de trafo en een naar de beldrukker.
 

Deurbelklusser

  • #3
Bedankt voor de reactie. Ter verduidelijking: de foto van de bevesigde bel is de oude bel zoal hij het doet. Dus bedoel je dat ik bij de nieuwe ook 2x rood op een punt, en een blauwe op het andere punt moet?
 

ABCDE

  • #4
Melodie deurbellen zijn parallel aangesloten, ringers in serie. Trafo moet wel juiste bereik hebben. Je moet dus 1 ader vanaf de trafo verbinden met 1 ader van de drukker en dan de ringer tussen de overgebleven twee.
 

Deurbelklusser

  • #5
Bedankt voor de tip. Ik heb aan de drukknop niets veranderd dus daar zou inderdaad het probleem kunnen zitten
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu