Deurbel/intercom appartementencomplex vervangen

KikiLexus

  • #1
Beste klussers,

In ons appartementencomplex hebben wij een intercom systeem. Werkt prima alleen het geluid van de bel is mega irritant, dus ik vroeg me af of ik deze zelf kan vervangen zonder dat het interfereert met hele systeem van het complex? Er zitten op het oude systeem twee knoppen, 1 is om de deur te openen de andere heeft naar mijn weten geen functie. Op de foto zie je het huidige apparaat hangen, ik ben dan ook benieuwd waar ik op moet letten met de aanschaf van een nieuwe. Ben heel er benieuwd naar jullie reacties, alvast bedankt voor het meedenken!


Vriendelijke groet,

Bram

16296401884383472795643480674776.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je moet erop letten dat jij er.niet aan mag komen!De intercom is eigendom van de VvE en deze kunnen de juiste mensen aansturen om hier iets aan te wijzigen.

Toestellen zijn vaak niet uitwisselbaar.
Zijn systeem en merk gebonden.

Dit lijkt een Urmet te zijn.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

KikiLexus

  • #3
Oke dank voor je reactie! Dan ga ik contact opnemen met de VvE
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Het is trouwens een Comelit Style intercom. Je ziet aan de buitenkant alleen niet welke techniek daar in schuilt, ze verkopen gelijk uitziende toestellen voor conventionele n+1 installaties maar ook voor fabrikantspecifieke (simplebus) installaties.

Waarschijnlijk zijn er sowieso wel alternatieven voor maar je zult dit inderdaad via de VVE of verhuurder moeten regelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu