Deurbel vervangen door video intercom

Bmad

  • #1
Hallo,

Ik wil een simpele deurbel vervangen door een video intercom.
Wie kan mij hierbij helpen? En welke informatie en foto's heeft men hiervoor nodig?

Ik hoor het heel graag van jullie.

Groet, Bmad
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Wat vaak belang is is de beschikbare ruimte voor je buitenpost.
Je moet er rekening mee houden dat een video buitenpost meestal een stuk groter is dan alleen een beldrukker.
Verder moet je er rekening mee houden waar je de video deurbel gaat plaatsen.
Op TV zie je vaak dat er van alles zichtbaar is maar tel je goed dan wordt er vaak wel vanuit 5 tot wel 12 verschillende cameraposities beelden gemaakt.
In de praktijk werkt dat dus niet zo en op TV wordt het dan ook veel mooier voorgeschoteld dan de werkelijkheid is want jouw intercom zit maar op 1 plek en vandaar worden de beelden gemaakt.
Verder moet je weten of je de video deurbel batterij gevoed wilt hebben (om de zoveel tijd opladen/vervangen) of vast aangesloten.
Wil je het vast aangesloten hebben dan moet je er met een kabel kunnen komen of als je de bestaande kabel wilt gebruiken dan moet je op zoek naar een intercom die waarschijnlijk met 2 aders moet kunnen werken.
Het voordeel van vast aangesloten is dat je nooit om hoeft te kijken naar batterijen en het vaak ook mogelijk is een koppeling te maken met je eigen camera systeem zodat beelden ook opgeslagen worden en je niet alleen afhankelijk bent van het interne geheugen van je video intercom.
 

Stax

  • #3
Er zijn videodeurbellen in soorten en maten, en als het gaat om installatiegemak is goedkoop vaak duurkoop. Ik ben het met Gerrit eens dat een bedrade deurbel de voorkeur heeft (die dus stroom uit een vaste draad krijgt en niet van een accu of batterij). Verder is een bedrade dataverbinding ook aan te bevelen boven wifi, maar dan moet je wel een extra kabel trekken.

Belangrijke tip: videodeurbellen hebben een grotere stroombehoefte (amperage) dan de meeste beltrafo's leveren. Vervang dus altijd ook de trafo door een exemplaar met minstens 1A, ook al zegt de gebruiksaanwijzing dat het niet hoeft! Ik heb een dag zitten kloten met een bel die maar niet met wifi wilde verbinden en steeds op rare momenten spontaan ging resetten. Voor de grap maar eens een 2A halogeentrafo erop gehangen en nooit meer problemen gehad...

Verder inderdaad voordat je in de muur gaat boren eerst met dubbelzijdig tape de beste hoogte uitproberen, want je wilt niet dat hij straks hangt en je elke keer als de bel gaat alleen maar een paar schouders in beeld hebt...

Succes!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu