Gong deurbel doorlussen

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Aan de muur in de gang hangt de gong van de deurbel (bedraad via beltrafo in de groepenkast).

De gong is vrij zacht, waardoor deze in de woonkamer (andere kant van dezelfde gangmuur) soms niet gehoord wordt als de TV aan staat met als gevolg dat er mensen aanbellen en er niet gekeken wordt wie er is.

Is het mogelijk om een tweede gong in de woonkamer te hangen? Gaatje door de muur boren, draden doorlussen en klaar? Of zie ik iets over het hoofd?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Gaat meestal niet werken.
Een klassieke gong met een staafje wat tegen 2 plaatjes slaat vormt nl. vrijwel een kostsluiting als deze geactiveerd wordt, hierdoor zal de 2e bel/gong het nagenoeg niet doen of je moet een flinke beltrafo toe gaan passen en nee ook een 2A trafo is meestal niet voldoende.
Vervang het geheel door een draadloze deurbel met wat extra bellen of door elektronische gongen en je kunt de deurbel overal horen.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik ben geen fan van een draadloze deurbel. Altijd is de batterij leeg. Zeker in de winter doet zo’n knoopcel niet veel meer. Dat zie ik wel bij mijn moeder.

Helaas gaat mijn idee dan niet werken.
 

Kaajee

  • #4
Ten eerste kun je het natuurlijk gewoon altijd eerst proberen, dan boor je nog geen gaatje, maar sluit je de 2e ging/bel even tijdelijk parallel aan je huidige en dan kijken of het wel werkt.

Je kunt ook de (huidige) gong vervangen door een ander soort bel (een zoemer bijvoorbeeld) en dan een 2e zelfde parallel aansluiten.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Elektronische gongen hebben gewoon bedrade aansluitingen, maar gebruiken beduidend minder stroom.
In die dingen wordt de gongklank elektronisch opgewekt, bij de ouderwetse gongen gaat dat elektro-mechanisch.
Je kunt ze vaak op meerdere 'deuntjes instellen', bijv. een big-ben geluid.
Ze zijn soms wel aardig duur, zag ik met een snelle Internet zoekactie...

Overigens heb ik op één 8V 1A beltrafo naast een (elektromechanische) gong ook een ouderwetse rinkelende bel (ook elektromechanisch) aangesloten, die al tientallen jaren uitstekend funtioneert. Het kan dus wel en zeker indien je een wat zwaarder trafo zou gebruiken. Want bij sommige gongen (elektromechanisch dus) zag ik een stroomverbruik staan, dat zat dan rond de 750 mA. Dus met een trafo rond de 1,5 A moet de zaak prima kunnen werken.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
BertPleizier schreef:
Ik ben geen fan van een draadloze deurbel. Altijd is de batterij leeg. Zeker in de winter doet zo’n knoopcel niet veel meer
Er zijn er ook waar gewoon AAA batterijen in gaan, hier heb ik een draadloze bel van een bekend deurbellen merk met 3 ontvangers/gongen. (niet die grote maar dat andere Duitse merk)
In de beldrukker zelf zit gewoon een AAA batterij en in de ontvangers zitten 3 AAA batterijen en deze gaan bij ons ongeveer 1,5 jaar mee. (er wordt elke dag wel een paar keer aangebeld) mijn moeder heeft vrijwel dezelfde en daar werkt hij nu al ruim 3 jaar op dezelfde batterijen.
Overbuurman heeft zo'n goedkoop ding van 15 euro en die moet elke 3 maand de batterij van de beldrukker vervangen (binnenunit werkt dan nog wel probleemloos)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu