Detail schuimbeton plaatfundering/massief cellenbeton gevel

Peperbusse

  • #1
In de loop van dit jaar willen we een garage naast het huis zetten (aanbouw). Hieraan zitten de volgende randvoorwaarden:

- zelf bouwen
- goed geïsoleerd (met oog op mogelijke functiewijziging van de garage in de toekomst)
- zo goedkoop mogelijk
- tegen de erfgrens bouwen, zonder daarbij met fundering over de erfgrens te steken

In de zoektocht naar funderingstypen, liep ik tegen de schuimbeton plaatfundering aan. Per kuub is dit voordeliger dan beton, het is goed geïsoleerd en eenvoudiger voor te bereiden. Om niet te hoeven metselen en de combinatie wanddikte vs. isolatiewaarde zo laag mogelijk te houden, heb ik een detail uitgewerkt waarin ik gebruik maak van massieve cellenbetonblokken van 300 mm breed. Ik ben benieuwd of iemand terugkoppeling kan geven op onderstaand detail. Ik heb het idee dat dit detail vrij van koudebruggen is en dit detail ben ik nog niet tegengekomen. Leuk om dan ook via deze weg te delen, voorzien van jullie op- en aanmerkingen, om voor een ander weer als basis te dienen.

Detail - Schuimbeton plaatfundering met massieve cellenbeton gevel:
 

Kareltje33

  • #2
Nou, om af te trappen dan:
Waarom een betonnen draagvloer op het schuimbeton? Verspilling van materiaal en je moet een koudebrug oplossen, die er anders niet zou zijn.



Ciao, Kai
 

Peperbusse

  • #3
Hi Kai, dank voor je reactie. Het schuimbeton dat ik wil toepassen, heeft een dichtheid van max 500 kg/m3 om qua isolatiewaarde goed te blijven zitten. Op de detailtekeningen van schuimbeton plaatfunderingen zie ik een betonnen constructievloer over het schuimbeton. Deze zou zijn omdat schuimbeton van 500 kg/m3 niet draagkrachtig genoeg is om rechtstreeks een muur op te bouwen. Dat is wat ik lees en zie, vandaar de betonnen vloer. Uiteraard laat ik me graag op andere gedachtes brengen, omdat dit inderdaad een extra rit voor de betoncentrale inhoudt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu