Designradiator vervangen

Arjantalens

  • #1
Wil binnenkort in de badkamer onze designradiator vervangen, weet iemand waar ik zoal rekening mee moet houden bij het verwijderen van de oude radiator?
 

Pepjo

  • #2
Open deuren :

-ketel uitschakelen.
-water aftappen.

Verder zie ik geen problemen waar je tegenaan zou kunnen lopen. Misschien erop letten dat de nieuwe radiator ook een doorstroombuis heeft, zodat het warme water de hele radiator doorstroomt.
 

Arjantalens

  • #3
Vanwaar moet ik het water aftappen, immers er zit niet zoals bij een gewone radiator een aftappunt die je met een ,,sleuteltje,, los kunt draaien, of zal die bij de ketel zitten?
 

Pepjo

  • #4
Aha, ik merk dat ik het iets meer van de basis aan moet pakken:
  • Je moet van je hele cv-systeem de druk afhalen : ik doe dat altijd door op het punt waar ik de cv bijvul de slang aan te sluiten, en het andere eind niet aan de kraan aan te sluiten maar in het bad te hangen ( of een emmer of iets dergelijks ). Andere varianten natuurlijk ook mogelijk.
  • Vervolgens hangt het er vanaf waar je radiator zich bevindt. Als die boven in het huis hangt is het onzin om je hele systeem leeg te laten lopen. Als de druk ervan af is krijg je bij het demonteren van de radiator tenminste geen water om je oren.
  • Waarschijnlijk heeft je oude radiator zowel aan de onder als de bovenkant aansluitmogelijkheden. Als hij van boven is aangesloten draai je aan de onderkant de stop uit de radiator en laat het water uit de radiator, en dat wat evt uit de buizen komt, in een emmer lopen. Daarna demonteren. Is de radiator van onder aangesloten .... dan wordt het een klein beetje vochtig in de badkamer :D . Handig is om het met z'n tweeen te doen ( dweil enzo)
Maar er zijn hier cv-specialisten met waarschijnlijk nog meer practische tips. Dit zijn mijn ervaringen, niet zo uitgebreid als een professional natuurlijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu