Demonteren toiletrolhouder

Kerkhoff88

 • #1
Dag klussers,

Graag leg ik jullie een klein obstakel voor. Ik wil de badkamer schilderen en daarvoor o.a. de toiletrolhouder demonteren. De buis waarover het toiletrol gaat schroef ik zo los. Echter is het mij niet duidelijk hoe ik de houder zelf los krijg van de muur. Ik heb foto's bijgevoegd. Het gat aan het einde van de houder is bedoeld om de buis in te schroeven. Het gat aan de binnenzijde zat vol stof en heb ik zo goed als kan schoon proberen te krijgen. Wanneer ik daar in kijk zie ik grijs plastic en ik en poeren en doen wat ik wil, maar ik voel geen aanzetstuk voor een schroevendraaier of inbussleutel. Iemand een idee?

Bij voorbaat dank!

Kevin

Foto 1.jpg Foto 2.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #2
Voor mijn gevoel zou je de houder langs de muur moeten kunnen verschuiven, zullen wel sleufjes aan de onderkant zitten.
In tegengestelde richting dan de richting waarin de buis de houder vasthoudt. Dus naar binnen toe.
Daarbij ga ik ervan uit dat er aan weerszijden elk zo'n chromen stuk zit met een stangetje ertussen geklemd.

Edit: Indien er alleen een buis in geschroefd zit en dit de enige bevestiging is, gaat mijn verhaal niet op. Dan is er iets anders gebruikt, maar ik zou niet weten wat. Ik heb dit model ook niet kunnen vinden via google. Staat er niet ergens een merkjje of symbool op?
 
Laatst bewerkt:

Kerkhoff88

 • #3
Bedankt voor de hulp. In de houder zit enkel de buis/staaf geschroefd waarop je de toiletrol laat glijden.

Ik heb geprobeerd elke kant op te duwen (langs de muur en naar binnen/buiten), maar ik krijg geen beweging in de houder. Mijn complimenten naar de fabrikant, want het zit wel goed vast.
Ik heb zowel op de staaf als op de houder geen merk of logo aangetroffen helaas.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #4
Je zou nog kunnen proberen vanaf een andere kant een foto te maken, zonder vingers of zo erop.
En dan aan de hand van die foto afbeeldingen zoeken op google lens.
Misschien vind je zo een foto van datzelfde ding en leidt die je naar tekeningen.
Ik heb het met de huidige foto's geprobeerd, maar dat wordt niks.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #5
Een overzicht foto hoe ie er in ze totaal uit ziet?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #6

Kerkhoff88

 • #7
Ik heb voor de zekerheid nog wat foto's toegevoegd.
Foto 3.jpg
Foto 4.jpg
Foto 5.jpg
Foto 6.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #8
Indien je de toiletrolhouder alleen maar wilt weghalen om de boel te kunnen schilderen en hem daarna wilt terugplaatsen, kun je in dit geval misschien beter kiezen om hem gewoon te laten zitten.

Dan bescherm je hem met plastic folie of een op maat geknipt diepvries zakje of zo, vervolgens vastzetten met klustape. Naderhand, na het schilderen haal je het klustape er van af en maak je de houder schoon met wasbenzine. Dat laatste pas wanneer de verf een paar dagen gedroogd is, zodat het niet meer aangetast kan worden door die wasbenzine (het tape er wel direct na drogen van de verf van af halen).
 
 • Like
Waarderingen: Henk253

Kerkhoff88

 • #9
Gaat het niet los dan zal intappen en gewoon schilderen ook de werkwijze worden, maar ik dacht het mijzelf makkelijk te maken door zoiets op het oog simpel als een toilethouder even los te halen.

In ieder geval bedankt voor het mee denken en mocht iemand toch nog een suggestie hebben dan zal ik die uitproberen. Uiteindelijk ben ik natuurlijk benieuwd wat ik over het hoofd zie.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #10
Voor zelfde geld is ie gelijmd dat zie je bij vele staan, de mensen zijn vaak bang dat tegel scheurt en deze zit ook dicht bij de rand van de muur. #6
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #11
Ik zag (bijvoorbeeld!) een dergelijke houder (klik hier), wel van een andere vorm.

Uit de montagebeschrijving die je daar kunt downloaden, blijkt dat de onderplaat daarvan naar keuze geschroefd of gelijmd kan worden. Maar het bovenstuk ervan zit (bij dat model dus) geklikt: eerst de onderkant eroverheen schuiven en vervolgens aan de bovenkant vastklikken.

Misschien is dat bij jouw model ook het geval en zou je (voorzichtig) kunnen proberen om er aan de bovenkant een dunne schroevendraaier of kleine beitel tussen te steken en dat ding los te klikken. Lukt dat, dan zou ik de onderplaat laten zitten bij het schilderen.
 

De Bob

 • #12
Geef eens aan de onderkant wat tikken met een plankje ertussen.
Hij zal wat vast zitten met de jaren, door stof vuil enz.
Meestal zijn het schuif verbindingen.
 
Laatst bewerkt:

Kerkhoff88

 • #13
Bedankt heren, maar ik schilder eromheen. Een paar keer tegenaan geslagen en toch aardig wat kracht gezet richting alle hoeken, maar het lukt niet. Het is het me niet waard om het kapot te trekken dus ik geef het op. Toch bedankt!
 
 • Like
Waarderingen: De Bob

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #14
Dan succes bij de schilderklus! :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu