defekte driewegklep? AWB HR2 cv ketel

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb een AWB HR2 cv ketel. Hij tapt wel warm water. De thermostaat doet het maar de radiatoren blijven koud. Als ik de honeywell VC8010 3 weg klep handmatig omzet worden de radiatoren wel warm.

Is de actuator van de driewegklep stuk of kan het nog iets anders zijn?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
verbind eerst je thermostaat eens door bij de ketel,ook al zie je vlammetje in beeld,wil niet zeggen dat hij het doet,!

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hallo E,

Het probleem dat je omschrijft is waarschijnlijk een lekkende dompelbuis, waar je boiler sensor in zit. Deze dompelbuis zit in je voorraadvat, en kun je vinden achter de driewegklep. Haal de sensor er maar eens uit, en als er wat kalk aanslag op zit dan weet je het zeker. Het is een "droge" sensor dus je hoeft niet eerst af te tappen om hem eruit te halen. Om het probleem goed op te lossen zal de gehele dompelbuis vervangen moeten worden, dit lijkt me geen klusje voor een handige huisvader.

Installateur bellen.
Succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Hallo je E-mail adres werkt niet dus bij deze zo.

Bedankt voor je reaktie.

Ik heb de sensor nagekeken, ziet er goed uit, geen kalk of vocht oid. Kan het toch de motor van de 3 weg klep zijn of totaal iets anders.

Groet van Ed.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Druk 3 keer op de mode knop, er verschijnt een o-tje. Mode knop ingedrukt houden tot o-tje knippert. (=Boilerbedrijf uit). Als toestel vervolgens wel aanslaat voor C.V is of de sensor defect of je hebt last van een druppellende w.w kraan of lichte w.w lekkage. Als toestel niet aan slaat op CV is mogenlijk de sensor defect of kabelbreuk naar KT(kamerthermostaat). Controle: kabeltje sensor losnemen als toestel aan slaat is sensor defect. Als toestel niet aan slaat met mode toest door "stappen" naar hoofdletter L , mode toests ingedrukt houden toestel zou nu aan moeten slaan op laaglast CV. (Programma stopt automatisch na 15 min.) Om boiler weer actief te maken met mode op t gaan staan en mode ingedrukt houden tot t knippert. (een knipperend puntje achter een willekeurig symbool geeft aan dat dit programma actief is.)

Succes !

Mvrg. Sil.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Aan het bericht van Sil hoef ik niets aan toe te voegen, prima uitleg! Of toch... Wanneer klep niet omloopt naar cv stand (boiler bedrijf uitgeschakeld) kan het ook zijn dat idd het motortje stuk is.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Je hebt gelijk CV Service moteur. Ik heb het motortje van de driewegklep vervangen. Hij doet het weer. :roll:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu