Debiet van inbouw reservoir

Elgringo

 • #1
Ik heb een inbouwreservoir en een spoelrandloos toilet. Als ik spoel komt er water overheen dus het debiet moet naar beneden.

Op de vlotter kan ik de hoeveelheid in het reservoir instellen.

Op het spoelvertiel (type 241.858.00.1 ) zit een + en min schuif op. Deze staat op de laagste stand. ik had bedacht dat dit het debiet was, maar dat lijkt weinig uit te maken.

Verder kan ik onder aan dat ding in 3 standen zetten: 4,5 / 6 / 7.5 l.

Wat moet ik nou aanpassen olm te zorgen dat het debiet minder wordt?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Lijkt mij het meest logisch om te beginnen "het ding" in de laagste stand te zetten en eventueel wat hoger als er te weinig water komt.
   

  RV50

  • #3
  Standaard worden de reservoirs voor inbouw en opbouw geleverd met een 3 ltr kleine spoeling en 6 ltr. grote spoeling. Het keramiek, spoelrandloos of niet hoort volgens de normen hier prima mee te kunnen spoelen. Een spettertje hier of daar mag, echter als het er flink overheen klotst dan is er iets mis met de pot. Stel je wilt dit corrigeren met minder water dan kan dit resulteren in grotere kans op verstoppingen. Immers water is nodig als transportmiddel om ervoor te zorgen dat alles in een spoeling bij het gemeente riool komt. En dit is werkelijkwaar topsport met 6 ltr. Niet voor niets floreren de ontstopingsbedrijven de laatste jaren enorm omdat ons rioolstelsel in de woningen ingericht is op spoelingen van 9 tot 12 ltr (aansluiting 110mm) terwijl het eigenlijk al jaren volgens de norm max 90mm hoort te zijn wat we dienen toe te passen.

  Wat je eventueel kunt proberen is om te kijken of er voor het door jou toegepaste reservoir een doorstroombegrenzer bestaat. Een doorstroombegrenzer remt de spoeling waardoor het minder of niet meer spettert. Als dit onvoldoende werkt dan zou ik middels film materiaal je leverancier er op aanspreken en kijken of je het wandcloset geruild kan krijgen voor een beter werkend exemplaar.

  Suc6 met het oplossen!
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Inderdaad, moet je niet het water debiet gaan verlagen.
  Er zal een doorstroom begrenzer geplaatst moeten worden.
  Als tenminste het water flink over de pot kletst.
  Een paar spetters is normaal bij dit soort potten (zeker de goedkopere uitvoeringen)

  De doorstroom begrenzers heb je voor in het reservoir, maar ook voor montage achter in de pot bij de water uitloop.
  Dat ligt net aan het merk van de pot.
  Vraag even aan de leverancier van de pot, wat de beste oplossing is .
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Ik heb geleerd dat spul in de afvoer drijvend moet worden afgevoerd, ik vraag me af hoe je dat wilt doen met hogere stroomsnelheid in de buis.
  Ik denk dat juist door de hogere stroomsnelheid zoals bij wasmachines en toiletten meer afvoeren verstopt raken doordat er rommel in de afvoer blijft liggen en gaat opstapelen.
   

  Sani-man

  • #6
  Beste,

  Misschien iets heel raars maar wat ik soms tegenkom sta je versteld van.
  Is het reservoir wel waterpas geplaatst.
  Met andere woorden helt je reservoir niet te veel naar voren waardoor de pot schuin naar beneden hangt.
  In dit geval kunnen de spoelrandloze potten wel meer overklotsen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu