DBS14 of frezen

ElsenRichard

  • #1
We hebben een huis gekocht en krijgen 3 februari de sleutel.

Het is een huis uit 1979, nu nog niet geweldig geïsoleerd, maar dat gaan we aanpakken met HR++ glas, vloerisolatie en spouwisolatie. Zodra we de zolder gaan aanpakken, dan gaan we ook dakisolatie plaatsen.

Het huis heeft op dit moment oude radiatoren beneden en op de eerste verdieping in slechts één slaapkamer een radiator. De rest van de slaapkamers heeft nog geen verwarming.

We willen vloerverwarming aanleggen om het probleem met de verouderde / afwezige radiatoren op te lossen. In de wijk hebben mensen geprobeerd op de eerste verdieping vloerverwarming in te frezen en hebben daarbij bedrading in de dekvloer kapot gemaakt. Dit risico willen we niet lopen, dus op de eerste verdieping denken we aan droogbouw, DBS14.

Op de benedenverdieping kunnen we wel frezen. Nu vragen we ons af wat een beter idee is voor de benedenverdieping frezen of droogbouw.

Zover is kan overzien zijn dit de voordelen van frezen:
Goedkoper, mogelijkheid voor 16 mm buizen met 10 cm afstand, kunnen we laten doen (scheelt weer een klus), geen extra hoogte.

Voordelen van DBS14:
Sneller opwarmen dan frezen, zelfde systeem op beide verdiepingen, laag isolatie onder de buizen.

Heeft iemand ervaring met beide systemen? Wat zou je aanraden? Lukt het ook om met de DBS14 om de ruimte genoeg te verwarmen? (zijn toch kleinere buizen met iets meer afstand, maar bij droogbouw direct onder de vloer is dat misschien geen probleem)
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Wat voor beganegrond vloer ligt er en hoe is deze geïsoleerd.
 

ElsenRichard

  • #3
Op de begane vloer is een betonnen vloer met een cementen dekvloer. Deze is nu nog niet goed geïsoleerd, maar we willen TonZon isolatie aanbrengen in de kruipruimte.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu