Dampwerende folie nodig?

Velth

  • #1
Beste klussers,

Afgelopen weekend is het rachelwerk vernieuwd en ben ik begonnen met isolatiemateriaal te plaatsen (isover glaswol 16 cm) tussen de houten balklaag van de plafonds. De isolatie breng ik aan in de plafonds van de beganegrond en 1e verdieping (zie pijlen op onderstaande afbeelding). Het dak, op zolder, is al geïsoleerd inclusief folies enzovoorts.



Nu vraag ik me af of ik dampwerend folie moet aanbrengen. Ik heb me laten vertellen dat ik warm op warm aan het isoleren ben en het niet nodig is om een folie aan te brengen. Maar graag hoor ik jullie mening om eventuele vochtproblemen te voorkomen.

Mijn plafond ziet er nu ongeveer zo uit:



Zou het helpen als ik folie aanbreng

En dan nog een afsluitende vraag betreft subsidie. Kan ik subsidie krijgen als ik deze werkzaamheden zelf heb uitgevoerd? Ik las ergens dat het alleen kan wanneer je het een professional laat uivoeren. Tevens ga ik ook nog de begane grondvloer isoleren.

Alvast bedankt allemaal!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Een dampremmer in binnenshuis niet nodig.

Subsidie is eenvoudig: Alleen voor subsidie van de schil (buitenmuren, dak, etc) zijn subsidies beschikbaar. Volgens mij moeten de werken dan uitgevoerd worden door een aannemer. Voor plafonds e.d. sowieso niet.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Er zijn verschillende subsidies. Landelijk, provinciaal en gemeentelijk. Daarnaast nog allerlei gunstige financieringsmogelijkheden. Met allemaal hun eigen voorwaarden. Het beste is dus in de betreffende voorwaarden kijken.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Je hebt gelijk, IJkenhout. Ik doelde op de landelijke RVO subsidie. Dat is inderdaad niet volledig.
 

Velth

  • #5
Dus als ik het goed begrijp is folie niet nodig.

Betreft de subsidies, is er één website waar ik terecht kan? Of is het een kwestie van elke instantie na bellen?

Bedankt voor jullie antwoorden
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Er zijn zeker verzamelsites voor subsidies. Kan je zelf even googelen. Veel zijn commercieel, dan plaatsen we de link hier niet. Kijk ook eens op de website van je eigen gemeente.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu