Dampwerende folie gebruiken of niet?

TMPJ

  • #1
Inmiddels raak ik de weg kwijt in de wereld van verschillende soorten folies, dampwerend, dampopen en neerslaand condens. Wie wil mij adviseren?

Mijn situatie is als volgt: in mijn halfsteens garage (aan het huis gebouwd) ben ik van plan na te isoleren zodat ik geen last krijg van bevroren waterleidingen en een radiator zijn werk kan laten doen zonder al te veel warmteverlies. Inmiddels staat het regelwerk van vuren balken van 6cm. Tussen de regels zitten EPS platen verwerkt en de kieren zijn dicht gemaakt met PUR schuim. Dien ik nu nog een folie op het regelwerk te nieten? De een zegt van niet, de ander van wel.

Zo ja, wat te doen met de openingen voor de holle wand dozen? Ik kan deze wel uitsnijden maar dan maak ik de folie 'lek'.

Graag advies wat ik nu het best kan doen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Worden er nog gips of iets van houtplaten aangebracht?
Wat je wel ziet, dat op jouw vuren balken een damprem wordt aangebracht en vervolgens raggels voor de gipsplaten of iets anders. Die ruimte wordt gebruikt voor alle electra enz.

Het kan zonder dampremmendefolie, het is op de grens. Niet kouder worden dan -5 en een luchtvochtigheid van 80%. Temperatuur in de garage 20 gr. luchtvochtigheid 50%.
Zonder damprem en 12gr binnen in de winter is geen probleem. Breng je die damprem aan weet je zeker dat in de toekomst een woon gedeelte van kan maken.
 

Kluskoppel

  • #3
Mogelijk heb je wat aan de tool 'Ubakus', hiermee kun je rekenen aan isolatie en zien wat het voor effect heeft: https://www.ubakus.de/u-wert-rechner/?&lang=nl
Ben er zelf niet heel bekend mee, maar zie hem op het Tweakers forum wel eens voorbij komen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu