Damp remmende folie bij verwarmingsbuizen

R-mco00

 • #1
Goedemiddag,

Gezien het feit dat ik voorlopig nog wel even thuiswerk ben ik bezig om de zolder op te knappen om hier een tijdelijk kantoor van te maken. Ik heb metal stud profielen geplaatst, daar tussen in komt isolatie, vervolgens dampremmende folie en de afwerking gaat gebeuren met gips platen. Tussen de vloer en de eerste gording heb ik profielen verticaal (ongeveer 142cm hoog) geplaatst. Achter dit profiel zit een laag piepschuim en daar achter asbest cement platen deze zijn ook verticaal bevestigd dit was kennelijk normaal in 1970.

Nu is het zo dat er verwarmingsbuizen naast mijn profiel lopen (zie foto), deze kan uiteraard niet verwijderen. Heeft iemand een tip hoe om te gaan met de dampremmende folie i.c.m de verwarmingsbuizen. Ik ben me er van bewust dat ik het niet volledig lucht dicht ga krijgen. Echter was er voorheen glaswol geplaatst tegen de hellende kanten van het dak en ik heb nergens vocht plekken gezien. Ik ga er vanuit dat het aardig wat ventilatie is aangezien het dak redelijk oud is.

20201230_135027.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Kijk even naar dit principe. Als eerste een strook damprem aanbrengen zo dicht bij als mogelijk is aan de koudste laag. Later die strook omvouwen naar het dampremmende vlak en vervolgens nieten en tapen. Zorg voor ondersteuning waar je verwacht dat je moet tapen.

  Damprem muur zolder 2.jpg
   

  R-mco00

  • #3
  Beste Wgb,

  Bedankt voor je antwoord. Waarschijnlijk laat mijn beperkte kennis omtrent dit onderwerp mij in de steek. Zou je dit verder kunnen toelichten? Snap niet precies wat je bedoeld. Waar maar ik de eerste strook precies aan vast en hoe?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ik zie, denk ik, een zone waar al een damremmendestrook zou moeten zitten. Als de isolatie is aangebracht kom je er niet meer bij en is de kopsekant van de wol volkomen dampopen.
  Wellicht helpt deel 1 van het probleem.

  Damprem.jpg
   

  Joco

  • #5
  rond doorvoeren kun je ook met zogenaamde flexwrap tape werken. het wordt wel een gepuzzel om het om die bestaande leidingen te krijgen.
   

  Joco

  • #6
  je zou het ook kunnen afpurren.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu