Dakterras (2) houten vlondertjes

Jaspr

  • #1
Voortbordurend op de vorige vraag, ik wil ook een dakterras aanleggen, bestaande uit 50x50cm houten (tuin)tegels (3 regels met daarop een stuk of 6 latten). Het dak is bedekt met bitumen (geen grind).

Mijn vragen:

Kan ik de houten vlondertjes gewoon op het dak leggen (lijkt me niet), en zo nee, heeft u een tip voor een beschermingslaag onder de houten terrastegels? (rubberen strips? rubberen tegels?) Is er een gangbare methode voor het leggen van een houten dakterras op een plat dak?

Bij voorbaat mijn dank.
 

Amdusias

  • #2
Het mooist is om van de tegels te gebruiken die hol zijn aan de onder zijde. die voor plat dak bedoelt is, en dan op elke hoek van de tegel van die rubbere matjes te leggen, en dan gewoon een paar per balk, dat is een mooie vlak basis voor je balken , en je verdeelt de druk dan ook beter..
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #3
Haal "plakzegels"

Dit lijkt op ronde stukjes dakbedekking van ± 3.5mm dik.
Door warmte van de zon gaan de tegels kleven op de ondergrond, wat lopen op deze tegels prettig maakt, zonder het gevoel te hebben dat je op schuivende tegels loopt.

Afhankelijk van de dikte, dus stevigheid, van de houten tegels, leg je op het kruispunt van 4 tegels één tegeldrager, zodat je op 1 tegeldrager per tegel komt.

Voor de stevigheid kan je een halve of een kwart plakzegel in het midden van de tegel leggen.

willem.

:)
 

Jaspr

  • #4
Bedankt voor de goeie tips!! :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu