Dakramen plaatsen.

Meulen

  • #1
Hallo,

nu de nieuwe electra op orde is, willen we eind deze week aan de dakramen beginnen.
Er zal een gording doorgezaagd moeten worden, deze zal dan door middel van een “ slaper” met de gordingen eronder/boven verbonden worden.
we hebben de volgende vragen:
-1- volstaat het om de slaper met schroeven te verbinden of moeten er balkdragers gebruikt worden ( niet zo mooi omdat die in het zicht blijven). Welke maat schroeven moeten we dan gebruiken? De kopse maat van de balken is 156/55 mm.

-2- op de gordingen zitten dakbeschotplaten, welke in de loop van de jaren wat doorgezakt zijn. Hoe zorg ik er nu voor dat de slaper toch goed tussen de gordingen geplaatst wordt? Uithollen van de slaper maakt hem volgens mij minder sterk. Als ik de slaper eerst op het hoogste punt bevestig en dan bij het onderste punt ondersteun met een balk tot op de vloer. En dan de steunbalk steeds rechter sla totdat de slaper goed zit op de gording en hem dan bevestig met 3 schroeven, zullen die schroeven de spanning dan houden?

ik ben benieuwd naar jullie antwoorden en zolas altijd bedankt alvast voor jullie meedenken.
 

Meulen

  • #2
Niemand een idee???? We beginnen er overmorgen aan!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Logisch dat er geen reactie komt, op basis van uw info is er niets te adviseren, met een paar foto's en/of een tekening had dat wel gekund.
 

cool1

  • #4
Logisch dat we nu weer een nieuw forumlid kwijt zijn. De bovenstaande reactie is weer over-aardig natuurlijk.

TS: voor onze experts is wat aanvullende info nodig. Graag fotootjes van de situatie en eventueel een schets waarop u plan duidelijk wordt ? Graag bericht.

ps: ik ben geen expert ....maar wel vriendelijk !
 

Meulen

  • #5
Bij deze een simpele tekening. Dacht dat het toch wel goed beschreven was hierboven.

9D7F2028-401E-47A9-8940-0A11C8F7B468.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Krunnie

Specialist Elektra
  • #6
Ik lees in een ander topic dat je eerder hebt gestart over elektra dat het om een ouder huis gaat waarvan veel WCDs nog zonder randaarde. Dat betekent dat het huis van voor 1996 is. Van welk materiaal zijn de doorgezakte dakplaten gemaakt? Toch geen asbest dakbeschot?
 

Martijn1989

  • #7
Ik weet niet hoever de dakplaten doorzeilen, maar bovenaan vastschroeven en dan onder op zijn plaats forceren klinkt alsof je in een paar tellen een doorzakking die is ontstaan in de loop van decennia, ongedaan gaat proberen te maken. Mijn voorkeur zou het niet hebben. Als het om een centimeter of twee gaat lijkt het mij niet zo’n ramp, zolang je de slapers goed verschroeft met voldoende lange schroeven (140mm of iets in die geest?). Maar je bent al een paar dagen bezig als ik het bericht zo lees, wat is de status?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu