Dakraam plaatsen in oud dak

Kris

  • #1
We zijn van plan om 2 dakramen in onze zolder te plaatsen . Maar aangezien het om een huis gaat van de jaren 65 bestaat het dak juist uit dakpannen die aan elkaar zijn gecementeerd.

De kans is groot doordat we dakpannen moeten wegnemen, het cement tussen de dakpannen gaan beginnen scheuren en er lekkage zou kunnen ontstaan...... of zie ik het verkeerd.

Is er misschien een speciale manier om een dakraam te plaatsen in zo'n dak ?

Alle tips zijn welkom....
 

Amdusias

  • #2
Je kunt het wel doen, je moet eerst opmeten hoe groot de dakraam is,
en bekijk waar je je raam wilt gaan plaatsen, en probeer zo voordelig mogelijk bij de pannen uit te komen. Dus dat je niet rondom alle pannen moet gaan aanslijpen na bevestiging dakraam. Controleer dan ook dat je geen last hebt van een eventuele spant.

Om de dakpannen fatsoenlijk los te halen neem je een steenbeitel en tik dan voorzichtig op de voorkant van de pan, zodat ie los schiet, als er een paar breken is dit niet erg, want daar komt toch de dakraam :wink:
Zaag dan daarna het gat voor de dakraam door je dakbeschot, en breng desnood een raveeling aan, (een balk onder en boven je dakraam, hier kan je ook de je betimmering aan vast zetten).

Voor de rest gewoon de aanwijzingen van de dakraam volgen,
mochten er toch een paar scheuren in het cement komen, is dit niet erg voor lekkages. Alleen als de pan gescheurd is, deze vervangen.
Ik denk dat de cement vooral tegen tochten is aangebracht en tegen vogels.
 

Kris

  • #3
Bedankt voor deze uitleg amdusias :!:

We gaan eens proberen met een kleine velux te steken, we zien dan wel voor de andere dakramen !!

We zullen het eens proberen op jouw manier!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu