Dakraam plaatsen constructie

Blueone

  • #1
In mijn pas opgeleverde woning zitten al twee dakramen, hier wil ik er echter nog eentje bijplaatsen (van hetzelfde type). Nu was ik alleen even benieuwd hoe de constructie nu gemaakt is. Ik heb even een foto gezocht waar de afwerklatten nog niet opzaten. Is hier het dakraam nu op de balkjes gezet die in de dakplaat zitten? De balkjes aan de binnenkant lijken ook alleen met pur vast te zitten, kan dit kloppen?

Kan iemand aan de hand van de foto vertellen hoe dit dakraam is gemonteerd?
 

Pirke

  • #2
Je kunt beter zien hoe iets ingebouwd is, als je een pan aan de buitenzijde langs het venster optilt en daar even een foto van neemt. Kan gewoon met je bolletje door het raam.

Overigens: Dit raam zou zo niet opgeleverd mogen worden. Er moet nog een architraaf/afwerklijst omheen. Dit kan natuurlijk zo niet met die purrand.

Plaats even een foto zou ik zeggen
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als het serie matige bouw is worden de gaten vaak al in de fabriek aangebracht er valt dan niet zoveel te zien

wat voor dakplaten zitten er op je huis ?
 

Blueone

  • #4
Dit was nog een foto van tijdens de bouw, inmiddels zitten er netjes afwerklatten etc. overheen. Het gat zat oorspronkelijk nog niet in. In het dak was eerst dicht gelegd en later zijn de ramen erin gekomen. Het zijn unidek(die groene) dakplaten van een cm of 30-35 dik.
 

Blueone

  • #5
Even dit topic weer bovenhalen. Ik ben op het moment aangekomen dat ik het dakraam daadwerkelijk weer gaan plaatsen maar ik ben er nog niet helemaal aan uit hoe. Het zijn dus unidek dakplaten (de groene). Maar waar kan ik het dakraam nu op vastschroeven? Ik heb aan de buitenkant van de bestaande dakramen gekeken maar daar kan ik niet zien hoe die vast zitten aangezien de dakraam goot er omheen zit.
 

Blueone

  • #7
Bedankt voor deze link! Dit maakt het ineens een heel stuk duidelijker van hoe het bij de bestaande dakramen is gemaakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu