Dakkapel schuine zijde met Keralit delen

Sekitori

 • #1
Goedemorgen,

ik heb bedacht om m'n dakkapel op te knappen met kunststof delen.
Die gaan horizontaal erop, dus aan de dakkant schuin afgezaagd.
De dakkapel is 1m40 hoog en 1m40 diep, dus langs de schuine kant ongeveer 1m70

Gebruik van een startprofiel onderaan wordt lastig want daar heb ik maar een klein stukje voor (de zijwang eindigt in een punt).

Mijn grootste vraag is eigenlijk hoe ik de hele schuine kant moet aanpakken. Over de hele lengte zo'n ventilatieprofiel met eindprofiel daarop of zo ?

De installatie-instructies van de leverancier gaan uit van allemaal rechte constructies dus daar heb ik niet zoveel aan en advies vragen bij de bouwmarkt heb ik ook niet zoveel vertrouwen in.....
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Als je netjes kunt zagen, heb je geen U-profiel nodig aan de schuine zijde. Maar het kan uiteraard wel, want dan volgt deze perfect de lijn van het dak.

  De onderste punt zet je met 1 schroef vast. Aan de bovenzijde komen 2 verdekte schroeven of nagels. Dat is de basis voor het 2e deel. Deze zet je vervolgens met 2 of 3 verdekte nagels vast. etc.

  Vergeet niet om het daklood overlappend en goed omhoog te zetten achter de gevelbekleding.

  Eventueel is dit hét moment om de zijwangen ook beter te isoleren. Met dikkere of hoogwaardiger isolatie. Zorg wel dat je onder de dakrand blijft. Of ook het platte dakje van de dakkapel breder maakt.
   

  Sekitori

  • #3
  Ok, maar als ik geen u-profiel plaats dan is het toch open (keralit is niet volschuim, maar hol) - kan er vocht inlopen e.d. ? Ik denk dat ik er toch liever een profieltje op zet.
  Wat denk je van zo'n ventilatieprofiel, trouwens ?

  Dat van die onderste punt had ik ook al zo'n beetje practisch beredeneerd, kan ook haast niet anders.

  Bedankt voor de tips, de isolatie kan vast beter dus daar ga ik meteen naar kijken. Moet ook van die folie tussen denk ik ? Damp doorlatend naar buiten, vochtwerend naar binnen...?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu