Dakisolatie

Peter87

  • #1
Goedendag,

Ik heb een vraag over het isoleren van een schuin dak.

De samenstelling van het dak is op dit moment als volgt: Dakpannen/pur? (gele laag, schuim achtige laag, over het complete dak)/ houten platen en daar wil ik piepschuim platen achter doen, omdat ik negatieve verhalen hoor en lees over mineralen wol.

Nu zijn mijn vragen:

Ik neem aan dat mijn buiten laag van pur op houten platen dampdicht is?
Welke folie moet ik aan de binnenkant plaatsen?
Dampremmend? Of klimaatfolie? Is dampremmend hetzelfde als klimaatfolie?

Ik heb een aantal topics op deze site al door gelezen, maar ik wil het zeker weten, heb geen trek in rottend dakbeschot.

Hebben jullie verder nog tips over isoleren?

Bvd!
 

Ocsurias

  • #2
Ik zit met een soortgelijke vraag:

Ik heb dus ook buiten isolatie van ongeveer 4cm pur. Mij is door een dakkapel zetter verteld dat deze laag van bovenaf waterdicht gemaakt is dmv een "olie laag"

Nu is 4 cm buiten isolatie gewoon bar weinig als isolatie dus hij raadde mij aan 5 cm binnen isolatie platen te plaatsen zonder folie. 4cm + spaanplaat plaat + 5cm isolatie plaat zou dan meer dan voldoende RC waarde moeten geven.

Ik lees hierover echter op het internet zeer tegenstrijdige berichten, is binnen isolatie naast buiten isolatie toepasbaar zonder rottings gevaar wanneer ik geen folie gebruik? (met folie weet ik volgens mij vrijwel zeker dat het gaat rotten)

Het zou tof zijn als er iemand is hier die hier enig licht op kan schijnen.

edit:
zelf dit artikel gevonden... kennelijk is het een risico volle operatie extra te willen isolatie naast pur buiten isolatie:

Commerciële link verwijderd, mod.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu