Dakisolatie met stryrodur en dreentegels

AdjeOnline

 • #1
Goedemorgen,

Ons pand heeft een nieuw dak nodig. Op dit moment ligt er bitumen op met een laag grind.
We hebben verschillende offertes ontvangen waarvan de goedkoopste een afwijkend principe gebruikt. Deze wil over de bestaande een nieuwe groen/grijze minerale bitumenlaag leggen (warm) en daarover 50mm stryrodur platen met dreentegels. Ik heb begrepen dat deze isolatieplaten 'los' op de bitumen ligt en door de tegels op z'n plaats gehouden wordt. Er zal dus altijd water(film) onder / tussen de isolatieplaten zitten?

Ik heb hier toch een minder goed gevoel bij dan de oude laag te behouden als damplaag, vervolgens isolatie te plaatsen die meganisch wordt bevestigd en daarover weer een volledige laag 'bitumen' wordt geplakt (of welk ander modern materiaal dan ook)

Mijn vragen zijn dus;
- Wat is de ervaring met deze oplossing
- Hoe staat het met het gewicht van dit geheel in vergelijk met het grind wat er nu op het dak ligt. (De draagmuur is weggehaald en draagbalken zijn verzwaard volgens constructieberekening)

ps1. Er zal in een later stadium een dakterras op het dak worden geinstalleerd.
ps2. Er is van binnenuit niet geïsoleerd.

Alvast bedankt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Willem.S

  Specialist Hout/Bouw
  • #2
  Niets mis mee, wordt vaker gedaan. In ieder geval de goedkoopste en snelste oplossing.
  Qua isolatiewaarde zou je er inderdaad een kleine bedenking bij kunnen hebben, al is het zo dat niet overal het water onder de platen gaat zitten.

  ze moeten er alleen op letten dat de XPS-platen goed beschermd worden tegen UV stralen door b.v. bitemenverf of glasvlies met grind. (vulling aan de zijkanten)

  w
   

  Ralphhaak

  • #3
  Let wel op dat de bestaande dakbedekking bij behoud geen mastiek is anders heb je later kans op mastieklekkage(zwarte ijsspegels aan het plafon). Ook dien je er rekenig mee te houden dat de druk sterkte van de nieuw an te brengen isolatie stevig genoeg is. Neem je een zachte isolatiesoort dan heb je kans dat je bij druk van boven af de bevestigers door de bedekking heen drukt.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu