Dakisolatie met gordingen

Sandra21

  • #1
Hallo,

Wij willen in een jaren 60 huis het dak isoleren. Het liefst willen wij de volledige 16cm dikte van de gordingen isoleren om de maximale isolatiewaarde te behalen.
Ons plan is om tussen de gordingen om de 40 a 60 cm verticale balken te plaatsen. Hiertussen komt dan steenwol met folie.
Is het mogelijk om de gipsplaten vervolgens direct te bevestigen aan de gordingen en de verticale balken? Of is het beter om de gipsplaten niet op de gordingen te bevestigen?

Wij zien dit eigenlijk nergens in video's/foto's op internet, maar vinden het zonde van de isolatiedikte om de gipsplaten tussen de gordingen te plaatsen.

Alvast bedankt!
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kunt de gipsplaten direct bevestigen, maar dat is niet fraai. De dakbalken zijn namelijk zelden recht en parallel, en door het gips direct te bevestigen komen al die krommingen terug in je afwerking. Het is beter om een raamwerk op de gordingen te schroeven, en dat vervolgens vlak te maken (met stelschroeven en/of opvulplaatjes).
 

Sandra21

  • #3
Bedankt voor de reactie.
Daar waren we al bang voor. Is het dan erg als er ruimte tussen de isolatielaag en de gipsplaten zit?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Nee.
 

Robert0v

  • #5
Je kunt ook eerst horizontaal balkjes waterpas op de gordingen schroeven. Deze laat je dan iets uitsteken om het verschil uit te vlakken. Hierop bevestig je dan verticaal de rachels. Dat scheelt een hoop stelwerk achteraf.
 
  • Like
Waarderingen: Sandra21

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu