Dakisolatie: klemmen van minerale wol

Nabbles

  • #1
Hoi allemaal,

Heb al enorm veel behulpzame tips gelezen op dit forum, maar ik snap even niet de volgende stap bij het isoleren van mijn dak. Het is een hellend dak met gordingen waar 20cm isolatiemateriaal in past. ik heb een aantal vragen die ik niet duidelijk beantwoord zie op stappenplannen die ik zelf tegenkom:

1. Dien ik voor het plaatsen van de minerale wol balken te plaatsen tussen de gordingen van 20mc om de wol hiertussen te klemmen? Of kan ik ook met latjes werken aan de voorkant van de gordingen en vervolgens de wol hierachter te klemmen en goed vochtdicht te maken? Ik weet dat prijzen niet worden genoemd hier, maar dit is wel een enorm prijsverschil in aanschaf.

2. Hoe moet de aansluiting tussen de wol en de muur aan de zijkant worden gerealiseerd? Dien ik daar wel een balk te plaatsen zodat ik de aluminium zijde van de wol hier aan kan tapen? Of kan dat ook tegen een stenen muur?

Ik kijk uit naar de reacties!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
De wol zal zeker ondersteund moeten worden. De folie aan de zijkant kan je ook tegen de muur aankitten (met een geschikte kit).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu