Dakbeschot bij knik mansarde afwerken

His

  • #1
Goeieavond,

Ik ga een dakkapel weghalen en het dak daar weer terug dekken. Het gaat om een jaren 30 woning met mansarde dak met tuile du nord pannen. De te verwijderen dakkapel zit in de mansard in de hoek naar de gevel/windveer. De gordingen die tbv de dakkapel waren afgezaagd heb ik al weer terug laten plaatsen.

Omdat ik alleen dat stukje dak doe ga ik het zoveel mogelijk hetzelfde doen als de rest van het bestaande dak. Dat wil zeggen: houten dakbeschot, tengels, panlatten en dezelfde dakpannen.

Mijn vragen:
- ik kan geen folie gebruiken omdat dat op de rest van het (originele) dak ook niet zit. Water zou dan van de nok onder het folie kunnen lopen. Of zie ik iets over het hoofd en is er een manier waarop het wel kan?
- hoe sluit ik het dakbeschot (groef en veer planken verticaal gelegd) op de knik goed af? Uiteraard is er een uitstekende dakpan (geen knikpannen) die tegen regen beschermd. Die pan zal ik een extra panlat geven aan de voet en vastzetten hierop. Is dit voldoende om het dakbeschot te beschermen in de knik of moet hier nog een soort kit of lood oid op?

20210217_132536.jpg 20210217_132554.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Net zo maken als wat er nu zit is de eerste gedachte.
Als het daar niet lekt, klopt daar het detail.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu