Dakbedekking

B. Tellekamp

  • #1
Hoi,

Ik wil binnekort een overdekt terrasje gaan maken onder mijn coniferen (ca. 20 m hoog). Het zitje moet zo'n 2x3 meter worden. Ik wil het grotendeels bedekken met schaaldelen (behalve de vloer/vlonder worden steigerdelen). Nu lijkt het mij mooi om ook het dak (dat naar voren toe afloopt) te bedekken met schaaldelen. Kan dit, en ook waterdicht natuurlijk. Als dit mogelijk is waar moet ik dan allemaal op letten. Mocht het niet mogelijk zijn dan wil ik het dak met steigerdelen bedekken met daaroverheen dakshingles. Verder is het mijn bedoeling om alle verbindingen hout/hout te maken (dus geen hoekijzers e.d.). Tips zijn van harte welkom. Ik ben best handig met dit soort dingen alleen van de theorie heb ik geen kaas gegeten.

Vast bedankt,

B. Tellekamp
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er zijn ook shingles van hout. Zorg dat het dak voldoende schuin loopt. Ik weet even niet wat de minimum helling moet zijn voor een dak met dit soort shingles.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Ter ondersteuning @Wbg

zie deze voorbeeld van houten shingles met hellinghoek.


Succes
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #4
Inderdaad ! heel mooi !

Maar ook heel duur ! je moet al snel tussen € 60 en 100 / m² denken.

Er zijn ook larix schaaldelen die je kaal kunt gebruiken, anders deze laten verduurzamen.
De houthandel weet er wel aan te komen.

Een normale minimale dakhelling is > 15 gr.
Maar het "onderhout" bij schaaldelen moet natuurlijk veel meer zijn, dit is afhankelijk van de breedte van de delen. ( en dit is weer afhankelijk van de lengte. Hoe langer het deel; hoe breder. )

w
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu