Dak van erker isoleren

Tona00

  • #1
Hallo allemaal,

Wij hebben een (heeel) oud huis gekocht.Nu zijn we bezig met het plafond en vervangen van o.a. de electra in de woonkamer. We hebben het stucwerk en het riet al verwijderd en kunnen nu goed zien waar alle oude ijzeren leidingen lopen.

Nu kunnen we ook meteen goed bij het dak van de erker en lijkt het een goed idee om dit ook maar meteen te isoleren met bv Rockwool. Maar nou ben ik niet bepaald een doe-het-zelver en vraag ik mij af hoe ik dit schuine dak het beste kan isoleren. Helemaal opvullen? Of juist een strook ruimte overlaten? En in dat geval: aan welke kant dan.. aan de kant van het dak of juist aan de kant van het rachelwerk?

Op de foto's is de situatie wel goed te zien denk ik. Wat ook opvalt is dat je zo de spouwmuur in kijkt. Als ik die later wil laten isoleren is het misschien handig om nu deze onderkant helemaal dicht te maken.

Alvast bedankt voor jullie hulp!




 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Het gaat dus over een plat dak en een schuin dak?
Geef van beide even de volledige opbouw. De spouw moet uiteraard dichtgemaakt worden.

Maak bij zo'n project eerst een totaalplan (ventilatie, kierdichting, isolatie, installatie). Anders ga je dingen verbouwen die later iets anders in de weg zitten. Bv. als het dakje van de uitbouw over vijf jaar vervangen moet worden, kan er wellicht van de buitenkant geisoleerd worden.

Bedenk bij dit totaalplan ook welke klussen je zelf wilt doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu