Dak isoleren - zwarte folie buitenkant

Edgarv

  • #1
Ik wil de zolder gaan verbouwen en hier een extra hobby kamer van te maken. Op dit moment zitten er schrootjes op het dak, daarbuitenop zitten de daklatten, en natuurlijk de dakpannen. Tussen het dak en de dakpannen (aan de buitenzijde) zit een soort zwarte folie (lijkt op vuilniszakplastic) met een open structuur.

Ik wil aan de binnenzijde isolatie gaan aanbrengen. Omdat het een oud huis (rond 1900) begint het dak een beetje door te buigen. ik moet de balken dus iets van het plafond afleggen. Zo is dus de afstand niet overal gelijk.

Nu zit ik nog te twijfelen om met balken of met metalstud te gaan werken, kosten technisch is het niet zo'n verschil. metalstud is wel makkelijker verwerken, overal waar ik kijk op internet worden balken gebruikt. Is Metal stud geen optie?

Nu zit ik nog met de isolatie, ik kan ongeveer tussen de 5 en 8 cm aan isolatie materiaal kwijt en kan niet voorkomen dat het helemaal op het aansluit (tussen dak en gipsplaat). Waar kan ik het beste de isolatie tegenaan leggen. Tegen het dak, of zo dicht mogelijk tegen de gipsplaat.
Klopt het dat ik aan de warme zijde dampdichte folie aan moet brengen (dat plastic van buiten is open genoeg om de koude lucht af te voeren).

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is en dat jullie mij op weg kunnen helpen. Alvast bedankt.
 

MvanV

  • #2
Je mag niet zomaar isoleren als er van die vuilniszakachtige folie op ligt.
Dan moet je andere folies aan de warme kant gebruiken, en/of die folie lekprikken. Zoek maar eens her en der op "dak isoleren met dampdichte laag".
Tenzij het een bewust lekke folie is, je noemt hem open.

Metalstud kan, hoeft niet. 5 of 8 cm, hoe meer hoe beter, maar iets is beter dan niets, dus kan er maar 5, 5 doen.

Over het nut of gevaar van een kier verschillen de meningen sterk.
Aan de warme kant inderdaad dampdichte folie.
 

Edgarv

  • #3
Bedankt voor je reactie. De folie die onder mijn dakpannen ligt zijn een soort smalle stroken van vuilnisachtig plastic. Ze zijn ongeveer 30 cm hoog en over elkaar heen geplakt. Maar bij de plakrand zitten allemaal openingen. Dus het is in mijn ogen niet dampdicht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu