Dak Isolatie met PUR platen

ChristofC

 • #1
Hey Iedereen!

Ik wou graag een vraagje stellen aan de mensen hier met meer ervaring. Enkele maanden geleden een eigen woning gekocht, en sinds 2 weken begonnen met wat renovatie werken. Het eerste waar ik aan wou beginnen, was de zolder te isoleren om zo op lange termijn een beter rendement te halen.

Zo heb ik gekozen voor PUR platen van 10CM dik.
Ik heb deze bevestigd op mijn balken van het dak, welke nog in perfecte staat waren ( ik heb tevens ook een onderdak, dus hier zeker geen probleem )

Omdat alles niet 100% kaarsrecht loopt, paste niet alle PUR platen even perfect in elkaar. Ze passen wel, en zitten ook in elkaar maar soms met een kleine speling tussen.
Zo wou ik vragen of dit kwaad kan?
Ik tape alle naad zeker af met isolerende tape zodat er zeker geen vocht door zou komen. Maar ik wou toch eventjes navraag doen. Kan iemand me helpen?

Alvast super bedankt!
Christof
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kieren moet je zoveel mogelijk voorkomen. Maar dat wist je al ;)
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #3
  Kieren dichtspuiten met purschuim.
  Zelf heb ik de de platen juist iets verder uit elkaar getrokken, dan pur er tussen gespoten en daarna zo strak mogelijk tegen elkaar gedrukt.
  Na drogen het teveel aan pur wegsnijden en klaar.

  1 nadeel zit er wel aan, je krijgt het nooit weer heel uit elkaar.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu