Dagschoot voordeur schuift niet met sleutel

Familie Stroomer

 • #1
Goedenavond,

Dit is de eerste keer dat wij een vraag stellen hier, dus als het niet op deze manier moet dan horen wij dat graag.

Onze buitendeur heeft een driepuntslot, waarvan de dagschoot vanuit binnen met de deurhendel terug in het slot gaat zodat de deur geopend kan worden.
Vanuit buiten draait de sleutel prima de sloten open maar de dagschoot schuift niet terug, zodat de deur wel van het slot gaat maar alsnog niet geopend kan worden.

Het slot draait alle drie de sloten goed dicht en open. Cilinder lijkt in orde, de dagschoot heeft altijd wel gewerkt en de deur is niet vervangen of verplaatst.
Wie kan ons helpen te ontdekken wat we het beste kunnen doen? Is er iets mis met het hele mechanisme of is de dagschoot te repareren?

Bij voorbaat vriendelijk dank!

Fam. Stroomer
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #2
  Als je de kruk bedient gaat de dagschoot dan wel naar binnen?
  Verder welk merk driepuntsluiting heb je, want sommigen kun je wel openen, om te kijken wat er binnenin het slot fout gaat, anderen zijn geklonken en kun je alleen maar vervangen.
   

  Familie Stroomer

  • #3
  Beste Gerrit,

  Bedankt voor je reactie. Het merk van het slot is KFV. Als we de kruk bedienen vanuit binnen dan gaat de dagschoot wel gewoon naar binnen. Alleen vanuit buiten met de sleutel niet. De voordeur heeft van buiten geen hendel maar een duwer, dus dan krijgen we de deur niet open.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu