Daar is er weer een: een vloertje ophogen!

Mailrick

  • #1
Beste allemaal,

Ik ben een aantal maanden geleden begonnen met de renovatie van mijn flat, onder andere verwarming erin, nieuwe keuken in de oude slaapkamer geinstalleerd, van de oude keuken een badkamer gemaakt, en van de oude badkamer een cv- wasmachine hok gemaakt.

Door deze ingrijpende verbouwing lopen in het cv hok nu diverse leidingen over de vloer ( 14x upunor cv, 4x stroomgroepen, 2x wicu gas, 2x roodkoper buis met mantel tbv warm- en koudwater, riolering voor keuken, badkamer en bovenburen) Op warm- koudwater na heb ik alles zonder koppelingen aangelegt(warm- koud water koppelingen wel hard gesoldeerd)

nu wil ik de vloer in mijn cv ketel hok ophogen in verband met die leidingen die daar nu over de vloer liggen. Nou had ik hier al wel over nagedacht, en al een aantal forum onderwerpen opgezocht, maar ben nog geen onderwerp tegen gekomen waarbij iemand zoveel buizen onder zijn vloer heeft liggen. Dus zou ik het top vinden als jullie met mij hierover na zouden willen denken!

Nou had ik al een aantal oplossingen in gedachten

1. vloer volledig dicht storten met lichtgewicht beton, voordeel: vloer kan lekker laag blijven, ligt zeker weten vast. nadeel: in geval van lekkage oid mag de kangoo weer uit de schuur worden gehaald, met alle gevolgen van dien.

2. houten raamwerk langs muren maken, balken ertussen, constructie plaat erop, en dan met zwaluwstaartprof en beton de vloer ophogen, voordeel: buizen liggen niet vast, en in geval van nood kan ik er bij. nadeel: duur, vloer wordt te hoog, de houten contructie + zwaluwplaat zal dan boven de leidingen uit moeten komen en daar zal dan nog weer +/- 5cm beton op moeten.

3. vloer ophogen met piepschuim, en pur daar dan een laag (gewapend) beton over +/- 5cm. Heb nog te weinig berichten gezien waarbij dit werd toegepast, dus weet ook niet of dit überhaupt kan? piepschuim is misschien niet drukvast genoeg hiervoor, maar misschien weet iemand een alternatief? Hier zou wel mijn voorkeur naar uitgaan, voordeel is dan dat de leidingen niet vast in het beton komen te ziiten en dat de vloer niet te hoog wordt.

Voor de duidelijkheid, het is een hok van ong 1m bij 2,5m, en het hoogste opstakel is de riolering die +/- 12 cm hoog boven de vloer uitkomt.


Alvast bedankt! :D
 

Ralph

  • #2
Ik zou de vloer ophogen met piepschuim tot de hoogste leiding. Daaroverheen leg je gewoon een folie en pak je 4 cm Estrich/smeerlaag erop en klaar ben je. Moet je er ooit weer bij breek je het heel makkelijk weer open zonder leiding te beschadigen.
 

Mailrick

  • #3
Geeft normaal piepschuim niet teveel mee?
 

Ralph

  • #4
Als je ps 20 neemt of hoger zal het meevallen, alles onder ps 20 zakt altijd minimaal na.
 

Mailrick

  • #5
Staat ps voor de hardheid? Is het trouwens nog verstandig om er een bewapening in te maken?
 

Ralph

  • #6
Ps is hardheid idd.
Wapening of vezels zou ik wel doen ja, estrich netjes rond 1.5mm maaswijdte 5 x 5cm, L 2M, Br 1M zijn bij de betere vakhandel verkrijgbaar. Zo ook de vezeltoeslag.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Fermacel vloerplaten zou ook nog een optie zijn.
Je kunt dan de vloer ophogen en vlak maken met fermacel egalisatie korrels, en daar de vloerplaten overheen leggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu