Daalderop extra circuit

Netty

  • #1
Wie weet hoe je het extra circuit van een daalderop combifort 24/80 onafhankelijk van de hoofd vloerverwarming aan/uit gezet kan worden.
Ik heb nu een elektrische klep en een rtl kraan in de aanvoer leiding van het extra circuit zitten.

netty
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Staat dat niet in de beschrijving?
Volgens mij met een thermostaat.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Hoe word die elektrische klep bedient?

Gelijk met 1 kamerthermostaat?
 

Netty

  • #4
Met een schakelklok
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dus het wordt al onafhankelijk aan/uit gezet.

Wat wilt u dan verder precies?
 

Netty

  • #6
De vloerverwarming in de badkamer wordt niet eerder warm dan de kamer ondanks de schakelklok. De pomp gaat nl pas lopen indien er warmte vraag is van de hoofd-thermostaat.

Ik wil echter dat het tweede circuit onafhankelijk te regelen is.
groet netty
 

Haak

  • #7
De reden dat de vloerverwarming in de badkamer niet warm wordt is omdat de pomp kort na warmtevraag door de hoofdthermostaat uitgaat. Deze pomp moet ook het water voor je vloerverwarming rondpompen.

Door de pomp 24 uur per dag te laten draaien kun je het tweede circuit gebruiken. Deze onttrekt namelijk zijn warmte aan de boiler. Door een thermostaat of een schakelklok aan de extra klep te hangen kun je de verwarmingstijden en/of de temperatuur van de vloer en de ruimte regelen. Als er geen warmtevraag is dan gaat de ketel wel uit, maar de pomp blijft altijd draaien.

Dit is een instelling in het servicemenu. Voor informatie kun je Daalderop mailen of bellen. Ze willen je graag helpen met deze vraag, je krijgt de benodigde documentatie gemaild of per post. Mocht je er dan toch niet uitkomen laat dat dan even weten, ik heb het hier in ieder geval aan de praat gekregen, alleen ik weet de codes niet uit mijn hoofd...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu