Itho Daalderop Combifort 32/80+ tweede circuit

Stefanottie

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb sinds twee jaar een Itho Daalderop Combifort 32/80+ in mijn huis. Naast het reguliere gebruik voor CV en warmwater, gebruik ik het tweede circuit voor verwarming van een bijgebouw in de tuin.

Op zich werkt verwarmen met het tweede circuit prima. Zodra ik de radiatoren daar open draai, worden ze snel en goed warm. Ik heb echter geen thermostaat op dat circuit aangesloten. Alle radiatoren staan overigens 95% van de tijd uit.

Het probleem waar ik tegenaan loop is dat het warmwater altijd ergens tussen de 48 en 53 graden blijft (terwijl ik warmwater heb ingesteld op 60). Mijn vermoeden is dat dit misschien te maken heeft met het feit dat het warmwater ook dit tweede circuit van warmte voorziet en daar veel warmte verliest (ook al staan die radiatoren uit)?

Wat ik ook opvallend vind: vorige week zijn wij een week op vakantie gewest en heb ik op de Nest de verwarming van het woonhuis uitgeschakeld. Het warmwater bleef aan. Toen ik thuiskwam, bleek dat ik gemiddeld 5m3 gas per dag heb verbruikt in de week dat ik weg was. Terwijl de CV dus uitgeschakeld was. Dit lijkt me enorm hoog en dus met warmwater / tweede circuit te maken.

Kan iemand helpen bij het beoordelen van dit probleem? Is dit verbruik als CV uitgeschakeld staat inderdaad buitensporig hoog? Moet ik misschien een tweede thermostaat op het tweede circuit gaan aansluiten?

Bij voorbaat dank voor het meedenken!
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
U geeft zelf de oplossing voor het probleem al thermostaat op 2de circuit aansluiten. En ja de warmte in de boiler word voor het 2de circuit gebruikt dus nu bij een beetje vraag blijf uw boiler vraag continu staan doordat het 2de circuit vraagt.
 

Stefanottie

  • #3
Dank!

Ik twijfel alleen of ik dan ook nog een externe zoneklep moet aansluiten of niet? Er staan namelijk twee opties met een 2e thermostaat beschreven, zie afbeelding.


Hoe vind de aansturing plaats als er geen externe zoneklep wordt gebruikt?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #4
Kijk hier even staat het beschreven incl. bestelnummers,

Beschrijving.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu