CV verwarmt niet ATAG I36EC

FrankStoop

  • #1
Hoi,
Sinds enige tijd heb ik problemen met mijn ATAG CV ketel type I36EC. ketel is 4,5 jaar oud.
De ketel reageert niet op warmtevraag door de Thermostaat, radiatoren blijven koud.

het probleem is als volgt:
Thermostaat (Honeywell Round Wireless) vraagt warmte. Honeywell RF module springt aan en radiator icoontje op de CV ketel gaat knipperen (warmtevraag). De ketel slaat aan, maar na een seconde of 5 slaat de ketel weer af, terwijl warmtevraag blijft. Na een minuut of 10 springt de ketel weer aan voor een seconde of 5 en dit herhaalt zich. Het tapwater functioneert wel normaal.

Ik heb van de driewegklep de cartridge en motor vervangen. De motor maakte een tikkend geluid, dus hier leek me het probleem ook in te zitten. Alles vervangen en CV weer in bedrijf gesteld, waarna hij direct begon te verwarmen. Echter nu, een kleine week verder zit ik dus wederom met een niet werkende ketel en zijn mijn opties een beetje op.

Heeft iemand een idee waar het nog meer aan kan liggen dat de ketel niet verwarmt? zoals gezegd reageert de ketel op thermostaat, er komen geen storingen, druk is 2 BAR, alles ontlucht.... Ook na opnieuw opstarten van de ketel gaat hij niet verwarmen.

Groet Frank
 

Onderhoudtje

  • #2
Als de driewegklep niet goed meer is dan probeerd de ketel nog wel te verwarmen, dus kleine kans dat deze het probleem veroorzaakt.

Heb je de rf ontvanger gecontroleerd dat deze het signaal ook doorgeeft aan de cv ketel. Als het goed is moet er een lichtje gaan branden als er warmte vraag is.
 

FrankStoop

  • #3
Hi Onderhoudtje,
RF module geeft het signaal goed door. Lampje op RF gaat branden en op de CV ketel gaat het radiator icoontje knipperen. Je ziet ook dat de ketel hierop reageert door 'aan' te gaan. Vervolgens wordt er voor een seconde of 5/10 verwarmd (buis onder ketel wordt een klein beetje warm), maar vervolgens slaat hij weer af. Lijkt haast alsof hij het warm water niet kwijt kan en daarom afslaat (wan in mijn ogen opgelost zou moeten zijn met het vervangen van cartridge en motor van 3wegklep).
 

Nannep

  • #4
Hoe hoog staat je aanvoertemperatuur?
 

FrankStoop

  • #5
Die staat gewoon op 60 graden. Dat is ook het frustrerende, alles lijkt in orde en toch doet hij niet wat hij zou moeten doen. Vanmiddag nog even wat geprobeerd, thermostaat op 28 en ketel herstart en zowaar werd hij warm. Daarna nog een keer op 22 zonder herstart en ging ook verwarmen. Ga dit morgen nog een paar keer proberen en hopelijk blijft hij draaien. Wordt vervolgd
 

Thomas88

  • #6
Hallo Frank,

werkt de ketel nog naar behoren of zijn er vervolg stappen geweest? Ik zit met precies dezelfde situatie en dus ook precies hetzelfde probleem
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
@Thomas88
Je kunt voor jouw probleem beter even een nieuw, eigen topic aanmaken.
Want het is helemaal niet gezegd dat FrankStoop hier nog gaat antwoorden en bovendien is het hier niet de bedoeling, dat je je (ogenschijnlijk) zelfde probleem bij dat van een ander plaatst (topickapen heet dat).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu