CV-leidingen tijdelijk ontkoppelen van Valliant ketel

Matthias861

 • #1
Gedurende een verbouwing wil ik alle radiatoren en CV-leidingen verwijderen, zodat deze niet in de weg staan gedurende een verbouwing van de verdieping. Later zullen nieuwe leidingen en radiatoren geplaatst worden via een gewijzigde route.

Mijn vraag is op welk punt ik de CV-leidingen kan afdoppen om tijdelijk zo min mogelijk leidingwerk over te houden. De WW-leidingen en functionaliteit wil ik behouden.

Het betreft een Vaillant thermoCOMPACT VCW NL 254/4-7-L combiketel. De CV-functionaliteit heb ik in zomermodus gezet.
Mijn idee is om de aanvoer- en retourleiding beide direct bij de eerste messingkoppeling af te doppen, maar ik las ergens dat het drukvat nog in het circuit moet blijven. Kan iemand het het een of het ander bevestigen (of alternatief voorstellen)?

Alvast dank!

cv-leidingen.jpg
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Werkzaamheden aan, het plaatsen en het inwerking stellen van gasgestookte toestellen mogen door nieuwe wetgeving sinds 1-4-2023 alleen uitgevoerd worden door mensen met de juiste CO-certificering. Het zelf plaatsen, uitvoeren van werkzaamheden aan en het in werking stellen van een gastoestel (al dan niet ingegeven door adviezen op dit forum) is geheel voor eigen risico. Dit geldt ook voor de aangesloten luchttoevoer en de rookgasafvoer.
 • Jackd

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Aanvoer en retour niet afdoppen, maar op elkaar aansluiten. Met het expansievat (drukvat) erbij.

  Hoeft er niet netjes uit te zien en je hebt waarschijnlijk koppelstukken genoeg. Knelringen zijn los te koop.
   
  Laatst bewerkt:
  • Like
  Waarderingen: Matthias861

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #3
  vergeet niet om ook een t stuk voor je vul aftap punt in dit circuit op te nemen, overstort is niet nodig omdat deze al in de ketel zit
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu