CV ketel lekt aan de bovenkant

Donniedoezoe

  • #1
Hoi Allemaal,

Ik heb een CV Ketel van Intergas (Kompakt HR) en aan de bovenkant, links steekt er een bronzen piemel uit met een rood dopje erop. Deze lekt druppelend, geen idee hoe dat komt, maar de druk wordt ook steeds lager (vorige week nog bijgevuld), deze staat nu onder de 1 bar.

Nu heb ik een service abonnement bij Eneco (jeetje wat een amateurs daar zeg), maar ze kunnen niet vertellen hoelaat er een monteur kan langskomen. Ik zou dus tot 22.30 thuis moeten blijven...ja doei.

Nu wil ik graag weten of dit iets is wat ik zelf kan verhelpen of desnoods vervangen. Zie de afbeelding in de bijlage, hopelijk weten jullie meer dan de mensen aan de telefoon van Eneco/callcenter.



Alvast dank!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is een automatische ontluchter. Die lekt, dat komt vaker voor.

Voor een monteur is het een peuleschil om dat ding te vervangen. Of je dat zelf kan en mag doen weet ik niet. Als er wat fout gaat tijdens de vervanging zit je met de brokken. Bovendien zal de servicedienst dan geen reparatie doen onder het onderhoudscontract.

Wil je het toch zelf doen, geef dan aan of je enige ervaring hebt met werkzaamheden aan waterleiding. Dan kan hopelijk een van de deskundigen hier zeggen hoe je dat moet doen. Zelf ben ik geen vakman op dit gebied. Ik zou er wel uitkomen, maar om dan op afstand te zeggen hoe het moet...

In elk geval zal het verwarmingssysteem (gedeeltelijk) leeg moeten. Is de ketel het hoogste punt van de installatie? Dan hoeft de druk er maar een klein beetje vanaf, net tot onder het punt waar de ontluchter zit.
 

Marcn88

  • #3
Ontluchter is simpel te vervangen haal eerst een ontluchter met 3/8 schroefdraad dan cv ketel uitzetten cv water eraf laten lopen ontluchter eraf draaien nieuwe monteren cv opvullen en stekker er weer in doen
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Dan wel eerst wat tape of teflon draad om de schroefdraad van de ontluchter draaien, voordat je hem in de ketel draaid.
Anders gaat hij daar lekken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu