CV ketel geen warm water

BD!

  • #1
Goedenmorgen,

Ik hoop dat er hier iemand is die mij kan helpen.
Er is al een tijd een probleem met de cv ketel.

Het gaat hier om een Intergas H22 VRTW Low NOx-ps bouwjaar 2006

De temp van de ketel staat op 60. Dit is een regelthermostaat en geen display.
Daarnaast heb ik een mano- thermostaat en die staat op de temp wat er ingesteld is met de regelthermometer.
De regelthermometer kan het alleen tussen de 40 en 60 ingesteld worden,hoger kan ik het niet instellen. De meter loopt wel tot 100.

Het heeft altijd op 40-60 (afhankelijk van het seizoen) en heb toen geen problemen gehad.
Als er geen warm water is staat de regelthermostaat ineens op 30 uit zichzelf terwijl het op 60 is ingesteld.
Als ik dan warm water opendraai dan heb ik een paar seconden warm water en is het weg en gaat de meter terug naar 20 de laagste stand en de waakvlam springt dan niet aan om te verwarmen.

Als het in huis warmer is dan 25 graden ( op de thermostaat in de woonkamer) dan staat gaat de regelthermometer uit zichzelf terug naar 30 en is er geen warm water. Daalt de temp in huis rond de 20 graden dan staat het ineens wel tussen de 40 en 60.

De afgelopen dagen met het warme weer is het in huis meer dan 25 graden geweest en was er dus geen warm water gehad. Vanochtend was het 23 graden en toen was er wel warm water.

Wat niet te begrijpen is wat de connectie is van de temp in huis en de ketel en het warme water. Hoe warmer het is in huis (terwijl de verwarming niet aan staat) betekent dus geen warm water.

De doorverbinding bij het kroonsteentje staat op 4 en 5 en dit is volgens mij goed.

Ik heb hier wel het een en ander gelezen waarbij men geen warm water had en dat het na vervangen van de ntc3 was opgelost.

Mijn vraag is is dit in mijn geval ook zo of heeft dit met iets heel anders te maken aangezien het te maken heeft met hoe warm het is in huis. Als men de verwarming aanzet en hoger zet dan de temp in huis slaat de verwarming ook niet meer aan.

Is er iemand die zo vriendelijk wil zijn om mij even wat adviezen te geven waar het aan kan liggen en of ik deze zelf kan oplossen.

Alvast dank
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Wat geeft de ketel aan op het display in rust? En wat gebeurt er als je een warme kraan open draait? Gaat bijvoorbeeld de rookgasventilator wel op een verhoogd toerental draaien?
 

BD!

  • #3
Hoi Hessie,

Ik heb het verhaal even aangepast. Ik vraag dit namelijk voor iemand anders en heb net even goed nagevraagd hoe het precies zat.

De regelthermostaat staat op 60 en dat geeft het ook in rust aan.
Echter is het zo dat met dit warme weer en als het in huis warmer wordt dan 25 graden dan springt regelthermostaat van de ketel ineens naar 30. Er is op dat moment ook geen warm water, ja een paar seconden. Als je dan het warme water open draai dan daalt regelthermometer naar 20 dat is de laagste stand en de waakvlam springt ook niet aan om op te warmen.

Als er wel warm water is en regelthermometer op 40 of 60 staat is er nooit opgelet op hoeveel graden het gaat want dan doet het ook goed.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Hoezo 'de waakvlam springt niet aan'? Die hoort altijd te branden bij dit toestel. Als de waakvlam uit is, heb je natuurlijk sowieso geen warm water.

- Brandt de waakvlam?
- Draait de ventilator langzaam in rust?
- Toert de ventilator op bij openen warme kraan?
 

BD!

  • #5
Sorry verkeerd verwoord. De waakvlam staat altijd aan, maar met niet aanspringt wordt er bedoeld dat als je warm water of de verwarming hoger zet dan hoort de waakvlam hoger te branden om op te warmen en dat gebeurt niet.
Het staat wel altijd aan.

In rust draait de ventilator langzaam.
Het is niet duidelijk wat het doet als de warme kraan wordt opengedraaid. Daar zal vanavond even naar gekeken moet worden.

Hessie, Weet jij wat de verbinding is tussen de hoogte van de temp ( vanaf 25 graden)in huis en het warme water, waardoor de regelthermometer uit zich zelf terug draait naar 30? Is daar überhaupt een connectie? Als het in huis minder dan 25 graden is dan is er gewoon warm water. Dan is er ook niks aan de hand.
Dit gebeurt echt wanneer het warmer wordt in huis.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Dat de thermometer lager staat, komt doordat de ketel niet aanslaat voor warm water. Dat is een gevolg, geen oorzaak.

Ik denk dat je het moet zoeken in de drukverschil schakelaar. Die komt (misschien) niet in ruststand. Gevikg is dat de ketel niet aan zal slaan. Dat kan inderdaad temperatuur afhankelijk zijn, bij een hoge binnentemperatuur ontstaat er misschien ongewenste trek in het rookkanaal. Zitten rookgas afvoer en lucht toevoer wel goed aangesloten? Plaats anders even een foto van de installatie.
 

BD!

  • #7
Hessie, vanavond zal ik even foto's plaatsen.

Alleen is het zo dat de temperatuur niet daalt omdat de warme kraan wordt gebruikt, de regelthermometer is al gedaald voordat je überhaupt warm water gebruikt. Van 60 is het dan naar 30 gezakt en dit gebeurt dus wanneer de thermostaat in de woonkamer aangeef dat het rond de 25 graden of warmer is in huis. Als dan warm water wordt open gedraaid zakt het van 30 naar 20 de laagste stand. Het vreemde is dus als het erg warm binnen is de regelthermometer daalt naar 30 en niet meer stijgt.

Het is dan toch raar dat het zodanig zakt en blijft dalen als je dan daarna de kraan opendraait?
Heeft dit met de drukverschilschakelaar te maken?
Of kan het zo zijn dat er ergens een verstopping zit bij de afvoer en toevoer?

Dit is waar we mee zitten hoe dat komt. Vanochtend was het 23 graden in huis en er is gewoon warm water geweest om te douchen en de regelthermometer stond ook niet meer op 30 maar juist 60
Hoe verklaar je dat?

In ieder geval vanavond de foto's
Dank je wel
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #8
Die 30 graden is gewoon restwarmte...
De ketel begint wel te pompen als je de kraan open draait?
Werkt de ketel wel voor cv als je hem aanzet met de kamerthermostaat?

zo nee, dan zou ik denken de drukschakelaar. Zo nee, dan zou ik het zoeken in de thermostaat voor koudwater of warm water.
 

BD!

  • #9
Hoi Ingmar,

Dat is het juist. De ketel daalt juist als je de kraan open draait en dan daalt de temp helemaal naar 20 , dit is de laagste stand.

Als je de verwarming aanzet doet ie het de ene keer wel en de andere keer niet. Als de verwarming aanstaat gaat de temp van de ketel weer naar 40 en stopt dan.

Wat bedoel je met: dan zou ik het zoeken in de thermostaat voor koudwater of warm water?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #10
Ik kan er even geen touw aan vastknopen. Even wat terminologie:

- Een thermostaat is een apparaat dat de temperatuur regelt.
- een thermometer is een apparaat dat de temperatuur aangeeft.

Je ketel heeft een aantal thermostaten, namelijk voor koud en warm water(niet verstelbaar voor regeling van het tapwater), en een thermostaat die je verstellen kunt, waarmee je dus de cv water temperatuur kunt instellen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #11
Er is geen verstopping of iets dergelijks. De ketel slaat gewoon niet aan. Dat is ook waardoor je een lage waarde op de thermometer ziet staan. Tot zover niets bijzonders.

De vraag is, waarom de ketel niet aan slaat. Nogmaals, het is van belang om te weten of de ventilator wel harder gaat draaien als je de warme kraan opent. Van daaruit kunnen we verder beargumenteren.
 

Tumkie

  • #12
Tijd voor vakman mijn gedacht ... wie is wie en wie werkt aan wie zijn toestel ... is duidelijk dat beide geen verstand hebben vd materie
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu