Cv ketel en mechanische ventilatie moeten in dezelfde ruimte

Spargo

 • #1
Beste forum leden,

Ik heb een nieuwbouw huis gekocht dat momenteel nog in aanbouw is. Het huis heeft op de 1e verdieping de badkamer en in de aanbouw is de cv ketel en mv box gepland. Ik zou graag de cv ketel in het trapgat hebben, maar de loogieter zegt dat dit niet gaat aangezien de cv ketel en mv box naat elkaar moeten staan. Het trapgat biedt onvoldoende ruimte voor cv en mv box. De levering van warmwater (40 gr) duurt bijna een minuut met hoe de cv ketel nu in de aanbouw gesitueerd is.

Weet iemand of het daadwerkelijk noodzakelijk is dat cv en mv box naast elkaar worden geplaatst? Of is dit een schijnargument van de loodgieter om de installatie te vergemakkelijken.

Bedankt voor jullie reactie.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Ik vermoed dat het hier om een samenstel gaat waarbij de ketel en ventilatie aan elkaar gekoppeld zijn, deze kan je idd dan niet over afstand gebruiken en moeten boven/ naast elkaar gemonteerd worden.

  Merk en type maakt meer duidelijk.

  Je kan natuurlijk altijd cv en ventilatie uit elkaar trekken, alleen krijg je dan een heel ander systeem, met ditto prijskaartje.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu