CV doet het niet meer na vervangen radiator

Nr1

  • #1
Mijn verwarmingsketel Vaillant VCW NL 182 E A25, bouwjaar 1990 doet het niet meer. Ik heb bij het vervangen van een radiater het water afgelaten en er vervolgens weer opgezet. Na het ontluchten krijg ik weer warm tapwater maar de cv doet het niet. Ook de pomp doet het niet bij aanvraag van de cv.
Als ik warm water vraag werkt wel de zwarte hendel.

Wie kan mij helpen?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Toch beter ontluchten, dit toestel is hier zeer gevoelig voor.
flink "rammelen" met de automatische ontluchter rechts bovenin en ondertussen zorgen dat de cv warmte vraagt, heb geduld en het komt goed.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Ketel even uit zetten en alles goed ontluchten bij radiatoren, op het hoogste punt en
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Heb je wel bij het vervangen van de radiator, de stekker van de cv er uit gehaald?
Anders zou het wel eens zo kunnen zijn, dat de pomp kapot gedraaid is, omdat die droog stond.
 

Nr1

  • #5
Dank je heren voor jullie vlotte reactie.
Vanmorgen ben ik weer aan de gang gegaan met jullie advies. Ik ben nogmaals alle radiatoren boven langs geweest en heb deze ontlucht. Ook de automatische ontluchter weer open en dicht gedraaid (ik hoor geen geluiden en er komt geen water uit) maar het euvel blijft.
Volgens mij kan ook de pomp niet kapot zijn omdat hij bij tapwater ook draait (altans deze wordt warm als er warm water wordt gevraagd).

Kunnen jullie aangeven wat ik verder nog kan doen of controleren

Mvg,
Nr1
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Komt dat zwarte hendeltje wel vergenoeg naar beneden druk daar eens op, en zit het veertje er wel op




heb je de schroef van de pomp al los gehaald en met behulp van een schroeverdraaier de pompas een slinger mee te geven, deze kan ook vast zitten.

Of je pomp is defect
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Kan zijn dat het omloop ventiel (zwarte hendeltje) niet helemaal terug komt.
Je zou deze met de hand iets kunnen terugdrukken.
Ik bedoel dus de hendel die opkomt als je warmwater vraagt.
Als dan het systeem weer werkt, heet stoken zodat de luchtbellen uitzetten en makkelijker te ontluchten zijn.
Mogelijk heb je dan nog last van een defecte drukschotel.
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Komt er geen water uit de ontluchting???
Dat is niet goed!!!!
Als de instalatie op druk is en je ontlucht, dan moet je wat horen en uiteindelijk moet er water uit de ontluchter komen.
De vraag: hoeveel druk is er???
 

Nr1

  • #9
Hallo allemaal,

Ik sta versteld van de vlotte en deskundige reacties die ik krijg op deze site. Alleen mijn probleem blijft. Op advies heb ik de zwarte hendel (rechts) verder naar beneden gedrukt. Helaas geen reactie.

Wat kan ik nog meer doen?
Nr1
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #10
Echt nog beter ontluchten, dat is een zeer gevoelig punt bij dit type toestel.
 

Nr1

  • #11
Naar aanleiding van de reactie van Pietg28 heb ik de waterdruk opgevoerd naar 2.5 bar (zit aan de bovenkant van de groene zone van de drukmeter). Vervolgens weer alle radiatoren ontlucht en als laatste weer de automatische ontluchter open gedraaid, aantal keren tegen aan getikt en weer dichtgedraaid. Uit de automatische ontluchter heb ik nog steeds geen water of luchtgeluiden waargenomen.

Wat kan het nog meer zijn?
Nr1
 

Bullseye

  • #12
Even iets wat je kan controleren. Verwijder de voor plaat en deur en het rechter zij paneel. Dat heveltje wat je vast zet is de hevel van de servoklep. Deze zorgt voor de omschakeling van cv naar warmwater en terug. De servoklep stuuurt de voorkeurklep die er rechts van zit.(onder de pomp) Rechts op de voorkeurklep zit een kunststof afdek kap die je er af kan trekken. Hier onder zit weer een hevel die 2 microschakelaars bedient. Als je warm watervraagt dan wordt de servoklephevel bedient en moet de voorkeurklep naar rechts gaan, en de ketel gaat branden voor warmwater. Doe je de kraan dicht en staat de kamerthermostaat hoog dan moet de pompgaan draaien en de servoklep zorgt er voor dat de voorkeurklep naar links gaat en beide microschakelaarsworden ingedrukt. Wordt de bovenste schakelaar net niet ingedrukt dan zal de ketel niet starten.
evt smeren van de stift of het iets bijstellen van het druk stiftje wat de schakelaar moet indrukken kan je probleem verhelpen. Dit moet je even controleren want dit is het meest voorkomende probleem als je wel warmwater maar geen cv hebt.
mvg,
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #13
LET OP LET OP

Op de schakelaars rechts onder staat 230 volt

LET OP LET OP
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #14
Heb je de schroef van de pomp al los gehaald en met behulp van een schroeverdraaier de pompas een slinger mee te geven, deze kan ook vast zitten.


of automatische ontluchting is defect
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #15
Alle tips mbt de pomp kan je vergeten, dan heb je ook geen warm water,

heren colega's, dit zouden jullie toch moeten weten ;)
het omschakelen van de voorkeurklep gebeurt ook voor warm water op pompdruk net als het aansturen van de gasklep, dus de pomp is goed of redelijk goed, hij draait iig, de tip met betrekking op het bijstellen van de switch op de klep rechtsonderin kan een zwakkere pomp tijdelijk maskeren en laat de cv wel werken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #16
krijg ik weer warm tapwater maar de cv doet het niet. Ook de pomp doet het niet bij aanvraag van de cv
dus hoe kan dit dan wel warmwater en geen pomp aan
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #17
Kijkt u eerst even naar het rechter zwarte schakelaartje op de elektra kast. staat deze naar beneden gedrukt?


Wanneer de automatische ontluchter wordt open gedraaid, MOET er water of lucht uit komen.
Hier komt dus niets uit.

Draai het ventiel dopje eens van de ontluchter af, en prik met een schroef of dun ander voorwerp de vlotter naar beneden via het gat. LET ER WEL OP, dat er dan hete lucht en / of heet water uit kan komen. Hierna het dopje weer goed op de auto ontluchter draaien.

waarschijnlijk zit de automatische ontluchter dicht, en dit is de enige mogelijkheid om deze open te krijgen. Helaas zal de auto ontluchter (wanneer deze water gaat spuien) niet meer vanzelf dicht gaan, en zal uiteindelijk moeten worden vervangen.
 

Nr1

  • #18
Hallo allemaal hier ben ik weer

Ik dacht altijd dat ik hier niets van af wist en het ook nooit zou kunnen leren. Echter door jullie informatie begin ik het probleem nog een uitdaging te vinden.
Eventjes de stand van zaken op de rij:
Waterdruk 2.5 bar, alle radiatoren ontlucht:
Automatische ontluchter (rechts boven in) is handmatig ontlucht (komt geen lucht of water uit) ondanks dat ik deze open draai,er tegen aan tik en weer afsluit:
Pomp werkt, immers ik krijg bij vraag wel warmwater en pomphuis wordt dan ook warm;
Omloopventiel komt helemaal terug nadat warm water is gevraagd;
Bovenste schakelaar voorkeurklep is niet ingedrukt als voorkeurklep naar links staat zie ook bijgevoegde foto (aanvraag van cv);

Probleem
Bij aanvraag van thermostaat werkt de cv niet. volgens mij kan het ook niet aan de voorkeurschakelaar liggen omdat het stiftje ook al voor de tijd te ver van de schakelaar staat om ingedrukt te worden.

Mvg
Nr1
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #19
Wat gebeurt er bij warmtevraag?

Dus bv:
thermostaat staat vragend, je hoort in het toestel de pomp starten, ventilator gaat lopen, ontsteking, laaglast branden, hooglast branden.


Dit is nl altijd dezelfde volgorde en blijft het toestel op een bepaald punt hangen is dat een indicatie waar het probleem zich bevind.

thermostaat werkt nog wel?
 

Nr1

  • #20
Wat gebeurt er bij warmtevraag?

thermostaat staat vragend, pomp start niet en er zijn geen verdere activiteiten. De thermostaat werkt wel. Ik had het ook al met een andere thermostaat geprobeerd.

Ik heb de automatische ontluchter nog een keer gecontroleerd door het dopje er af te draaien. Vervolgens op het ventieltje binnen in ingedrukt en er kwam een straaltje water uit (werkt blijkjbaar hetzelfde als een autoband).
Nr1
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu