CV buizen wegwerken achter gipsplaten?

Lenyd4

 • #1
Hi allemaal,

Ik heb net een huis uit 1977 gekocht. Door alle kamers op de eerste verdieping en op de benedenverdieping lopen CV leidingen naar de radiatoren. Zie ook de foto.Nu twijfel ik om ze weg te laten werken. De gipsplaten om de raamkozijnen worden vervangen. Naar mijn idee zouden de leidingen daarachter verborgen kunnen worden? Dan moeten er wel nieuwe gaten geboord worden door de plafonds.

Ik vraag me alleen af hoeveel warmte je dan verliest. En of er dan niet meer kans is op lekkage waarna je deze moeilijk kunt verhelpen.

De nieuwe gipsplaten worden voorzien van stucwerk. Is dat nog een risico? Dat het stucwerk scheurt door de warmte van de leidingen? Of voorkom je dit door een extra buis om de leidingen te leggen?

Hebben jullie tips/adviezen? Bedankt alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bert pit

  • #2
  De gipsplaten rond de raamkozijnen begrijp ik niet. Ook nieuwe gaten boren snap ik niet. Wil je alle leidingen dan verleggen?

  Als je het optisch mooier wil maken kun je een koof om de leiding heen maken. Het is raadzaam om de leidingen te isoleren om gas te besparen. Dit kun je doen door tussen de wand en de buis en de koof en de buis isolatie wol aan te brengen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu