CV buizen fermacell vloer

JoeriH

  • #1
Hallo Klussers,

Ik heb net een oud sociaal huur huis gekocht wat helemaal kaal is opgeleverd (Ideaal om te klussen!). Op dit moment lopen de CV leidingen boven langs de muur en zou ik deze graag weg willen werken. Mijn eerste idee was om dit onder de houten vloer te leggen, maar de woningbouwvereniging heeft een fermacell vloer (25mm + 9mm vilt) laten leggen over de houten ondervloer. Ik heb een beetje zitten zoeken en heb wel wat over vloerverwarmings buizen gevonden, maar niets over grotere buizen. Als ik de huidige opzet met flexibel zou willen namaken dan zou ik buizen van 20mm en 16mm nodig hebben.

Is het mogelijk om toch zo diep te frezen voor de hoofdleiding (20mm)? Ik vind het een beetje zonde om de hele vloer eruit te halen puur om een paar cv leidingen te leggen en dan weer terug te plaatsen.

Alvast bedankt!
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
geen kruipruimte?
 

JoeriH

  • #3
Het betreft een oud appartement op de 2e etage uit 1938. Dus die optie heb ik helaas niet.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
als het een apartement betreft denk ik niet dat het is toegestaan om sleuven te maken in de vloer, eventueel navragen bij vve of verkopende partij
 

JoeriH

  • #5
Ik heb een tussenmuurtje verwijderd en zo kwam ik er achter dat er dus fermacell boven op de houten planken (die weer op de draagbalken liggen) ligt. Vandaar dat het me een goed idee leek dit in te frezen. Ik heb de vve nog niet benaderd omdat dit me niet zo’n groot probleem leek, maar ik zal het sowieso nog even doen.

22533DC2-CF16-43C0-BC22-C3081BA01614.jpeg
 

Sander 1972

  • #6
Dat gaat niet, plafon open maken en boven langs?
 

JoeriH

  • #7
Als het kan zou ik dat graag willen voorkomen ivm ontluchten van het systeem.
 

JoeriH

  • #8
Ik heb ondertussen contact gehad met (een deel van) de VVE. Een iemand wist mij te vertellen dat hij vloerverwarming heeft en een ander dat hij de buizen onder de vloer heeft liggen. Dus het lijkt erop alsof het geen probleem moet zijn.

Zou mijn eerder genoemde idee haalbaar kunnen zijn of niet?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu