CV aanzetten na opnieuw vullen

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Beste allemaal,

Met het boren van ventilatiedoorvoeren naar de kruipruimte heb ik net de CV leiding naar een radiator geraakt.

Gelukkig staat deze radiator nooit aan, dus heb ik hem afgedopt (in het najaar komt er vloerverwarming waarmee alle radiatoren vervallen).

Het systeem heb ik opnieuw gevuld en de radiatoren ontlucht. Graag zou ik de ketel even laten draaien om het water de laten circuleren zodat alle lucht er uit komt. De ketel moduleert op buitentemperatuur, dus met dit weer gaat hij niet aan. Hooguit voor het warme water, maar daar schiet ik niks mee op.

Wie weet hoe ik de ketel even kortstondig vol kan laten draaien en circuleren om alles goed te ontluchten? Het betreft een Remeha Quinta ketel. Zie foto.

1A42569B-92FC-4BA9-AA0F-5D649C737B0B.jpeg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik heb er eigenlijk geen verstand van, maar in de installatiehandleiding van de Remeha Quinta, zoals ik die hier (klik) vond, zag ik de volgende instellingsmogelijkheid:

018452.jpg

Indien dat inderdaad ook geldig is voor jouw CV-ketel. dan zou je de pomp met de rood gemarkeerde methode moeten kunnen laten draaien, of zelfs de ketel met met de blauw gemarkeerdemethode continue aanzetten.

En anders maar even wachten op de vakmannen. Vermeld dan ook even het exacte type ketel, ik zag dat er verschillende modellen Quinta gemaakt zijn.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat klopt, alleen heb ik een buitenmoduleer kastje er op en ik weet niet in hoeverre dat verschil maakt.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Er zal ongetwijfeld een functie voor vollast op zitten, maar daar moet je de CV experts voor hebben :wink:
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ja die stand bedoel ik (de vollast functie). Die gebruiken ze ook om de rookgas samenstelling te meten. Als ik het systeem daar even een kwartiertje op kan laten draaien ben geholpen. Anders moet ik tot november wachten :lol:
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #6
Knop 1 en 5 in drukken en ingedrukt houden toestel gaat dan op geforceerd laag draaien, zou niet hoog doen want dan kan je je warmte niet kwijt. Het knopje met de driehoek in drukken (4) en ingedrukt houden kan ook, de pomp blijft dan continu draaien.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ok, bedankt! En hoe kom ik weer uit de laagdraaistand of pomp continue draaien? Is dat dezelfde knop(combinatie)?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #8
Uit laagstand, knop 4 en 5 tegelijk indrukken en ingedrukt houden. Na 15 minuten stopt hij ook vanzelf. Als hij in laag staat staat er L3 in het display.
Pomp continu, knop 4 in drukken en ingedrukt houden tot de led van groen naar rood gaat.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #9
Dan ga ik dat morgen avond even doen. De pomp weer uit de continue halen is ook knop 4?

Ik heb vandaag al een paar keer gekeken en soms staat er 9 in de display (“toestel is uit op een interne beveiliging en komt automatisch weer in bedrijf”). Ik had via internet al gevonden dat dit met ontluchten te maken kan hebben. En als ik op reset druk gaat hij gewoon naar 4 voor het warmwaterbedrijf.

Het “vervelende” is dat de ketel op de benedenverdieping staat (split level woning), dus de automatische ontluchten doet niet veel. Ik zal alles moeten ontluchten via de radiatoren in het huis.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #10
Ik zou de pomp gewoon op continu aan zetten en daar mee spelen, half uur aan , tijdje uit, uurtje aan, .....
Knop 4 indrukken, ingedrukt houden led groen, pomp draait continu, knop weer in drukken led word rood, pomp is uit. Mogelijk draait de pomp dan alleen op laag, als je de ketel op geforceerd L laat branden, gaat de pomp wel vol draaien. even proberen, je hoort het vanzelf hoe hard de pomp draait
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #11
Dan ga ik dat doen. Ontzettend bedankt!
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #12
zo te zien een quinta, de aitomatische ontluchter op het buffervat wil wel eens vastzitten een paar keer met een tang er tegen aan tikken helpt vaak.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu