Controle Nefit 120l 40kw boiler

Bobevertsen

  • #1
Een nieuwe Nefit HR 45 topline cv-ketel en een 120l 40kw boiler zijn onder officieel geïnstalleerd. Het lijkt of de boiler geen voorverwarmd water heeft, warm water duurt relatief lang, en dat hij de capaciteit heeft van een lege boiler. (Dus nadat de 120 liter gebruikt zou zijn). Nadat een warm water kraan los kwam van de muur (don't ask, ook erkend uitgevoerd) verwachtte ik dat de gevulde boiler leeg zou lopen via het tappunt. Dit was niet het geval en het afsluiten van de hoofdkraan stopte de lekkage. Dit bevestigt mijn vermoeden dat de boiler niet is gevuld, tenzij daar ergens een beveiliging in zit. (Als er geen water wordt aangevuld loopt hij ook niet leeg). Is er een methode of test om dit te verifiëren?
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Nee, zo,n boiler tapt u niet leeg,door de inkomende koude druk,perst hij het warme eruit-maw u heeft dus wel druk nodig op de koude inlaat.

Zo,n boiler als deze heeft zeer veel vermogen,vanuit standby stand zult u moeite hebben om deze koud te tappen tijdens bijvoorbeeld douchen.

Wel moet hij altijd standby staan dus niet uitzetten .
 

Bobevertsen

  • #3
Een helder antwoord vwb de inkomende koude druk. Maar hoe weet ik of de boiler echt is gevuld met voorverwarmd water of dat deze gedurende de warm water vraag pas koud water opwarmt? Kan ik dat ergens testen?
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #4
Zeer simpel, als er zeker 1 uur geen warmwater is getapt, dan loop je
naar de boiler, onder uit de boiler komen 4 leidingen, 2 dikke en 2 dunne
die 2 dunne zijn je sanitairwater zoals dat heet, laat een ander de ww-kraan
open zetten, dan moet er uit 1 van de 2 buisjes direct heet water uit
komen, als het goed is,is dat dus 60 graden of meer.....dus pas op.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #5
Als u tijdens dat tappen dan ook op de Display v/d ketel kijkt dan moet nadat de vooraad v/d boiler temp gaat vragen het "kraantje"in die zelfde display zien verschijnen .
 

Xr8

  • #6
Een boiler tap je af via de koudwater aansluiting. Het warme water zal stijgen in de boiler. Het warme water wordt altijd boven in de boiler afgenomen. Vreemd verhaal, als je aangeeft dat eea officieel is geinstalleerd dan zou ik degene die dit voor je heeft gedaan erbij roepen. Met deze opstelling moet je een zee van water hebben, en nagenoeg onbeperkt.

Succes.
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #7
Het betreft hier een nieuwe ketel. Lijkt me een kwestie van garantie.
Neem contact op met de installateur / dealer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu