Continue verbruik 28L water CV installatie

ClassiXtyle

  • #1
Beste heren, dames

In April dit jaar heb ik huis gekocht. Nu is er geconstateerd dat de stadsverwarming unit 28L per/uur verbruikt terwijl alles uit staat.

Eerst de leverancier Ennatuurlijk langs laten komen, deze heeft enkel de hoofdmeter vervangen. Oorzaak niet verholpen.

Vandaag is er een installatie bedrijf langs geweest. De terugslagklep functioneert prima, deze sluit hem ook af maar toch blijft er een verbruik van 28Liter.

Gegevens:
WTH Thermostaat in woonkamer (aangesloten CV)
HR/CV : Agpo URS-comfort-OPT
VAG4000 system met FS171 (deze is losgekoppeld van de cv) Beneden is vloerverwarming unit van WTH:
Deze is enkel aangesloten op stroom, Als ik stroom loskoppel blijft deze nog steeds 28L verbruiken.

Enkel als ik de hoofdaansluiting uitschakel stopt het verbruik. Wat kan ik controleren ?

Voordat ik mezelf op kosten jaag door weer een partij te laten komen hoop ik dat ik hier extra kennis vergaar of zelfs de oplossing.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Kan maar zo zijn dat de klep van het warm tapwater kapot is, waardoor er gewoon heet water door de wisselaar blijft lopen.
 

ClassiXtyle

  • #3


De 2? Kleppen in dat zwarte gebeuren is vanochtend gechecked door een installateur. Die zijn in 2014 vervangen en deden zijn nu zijn werk. Of bedoel je links achter dat kleine gebeuren met waterflow sensor erop ?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Goed, dus er is een installateur geweest, dan is het opgelost neem ik aan? Anders kun je hem beter weer terug laten komen.

het water moet ergens lang lopen, als het niet door de cv is (dat zou je merken door warm worden radiatoren/vloerverwarming), dan moet het door de tapwater wisselaar gaan.

Je kunt gewoon voelen wat er warm wordt, als er niks anders warm wordt dan tapwater, terwijl de kraan dicht is, er hij blijft 28 liter aangeven, dan weet je wat het probleem is.

Logisch symptoom is dan ook dat je tapwater heter wordt dan de instelling is.
 

Freekcv

  • #5
Waarschijnlijk sluit 1 vd binnenwerken niet goed af. Ff de zwarte motoren los maken, en dan het aantal liter per uur aflezen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu